piiroinen

Työviihtyvyyttä kalusteiden avulla

Piiroinen Oy:ssä uskotaan, että mm. työyhteisön toimintaa voidaan parantaa merkittävästi oikeanlaisilla kalustevalinnoilla. Ajatuksen innoittamana syntyivät myös uudet tuotteet.

Kotimainen, julkisten tilojen kalustamiseen erikoistunut Piiroinen Oy ihastutti hiljattainen sekä suomalaista että eurooppalaista messukansaa kalusteuutuuksillaan. Uusien tuotteiden takaa löytyy vahva filosofia: – Kalusteidemme tavoitteena on lisätä ihmisten viihtyvyyttä, vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyden tunnetta, kuvailee myyntijohtaja Timo Kaivonen.

X-pöytä ja penkki

Piiroisen uusin kalustesarja, X-pöytä ja -penkki, on saanut inspiraationsa perinteisestä pirtin kalustosta, jonka ympärille keräännyttiin ennen syömään ja keskustelemaan. Puhdaslinjaisen muotokielensä ansiosta kalusto on vahvasti nykypäivää, mutta myös perinteinen arvomaailma on siinä yhä läsnä: – Kun ihmiset eivät istu omissa pikku lokeroissaan, vaan pitkällä penkillä yhteisen pöydän ääressä, muuttuu ilmapiiri vapaammaksi ja vuorovaikutus helpommaksi, uskoo malliston suunnittelija Pasi Paakki. X-pöytä ja -penkki ovatkin oiva valinta esimerkiksi neuvotteluhuoneen kalusteeksi; tilaa on aina juuri sopivasti ja tarpeen vaatiessa pöytää on myös helppo jatkaa. Malliston materiaalivaihtoehdot ovat monipuoliset ja tämän ansiosta kokonaisuus voidaankin toteuttaa juuri halutulla tavalla eri käyttökohteiden tarpeiden mukaan.

Uutta ilmettä tuttuihin kalusteisiin

Uuden kalustesarjan ohella myös vanhojen tuotteiden ilmettä on uudistettu. Ennestään tuttujen, kromattujen, mattakromattujen tai pulverimaalilla käsiteltyjen runkojen ohella kalusteensa voi saada nyt myös neljässä uudessa sävyssä, joita ovat tumma ja vaalea kupari, pronssi ja messinki. Ajankohtaisilla värivalinnoilla kalusteisiin on haluttu tuoda lisää lämpöä ja inhimillisyyttä.

Vaihtelevuutta ja viihtyvyyttä lisäävät myös Flakes -ja And-tuolimallistojen uudet pintakuosit, jotka ovat turkulaisen muotoilijapariskunnan, Saanan ja Ollin käsialaa. Kansanperinteestä ja suomalaisuudesta innoituksensa saaneet printit upotetaan tuoleissa läpinäkyvän lasikuidun tai melamiinin alle ja tällä tavoin saavutetaan sekä kaunis että kestävä pinta.

65-vuotta vanhassa perheyrityksessä uskotaan kotimaiseen valmistukseen: ”Kaikki mallistomme kalusteet ovat Suomessa valmistettuja Avainlippu-tuotteita. Tuotekehitys ja monipuolinen tuotanto ovat pitkälti omissa käsissämme, joten pystymme tarjoamaan asiakkaillemme perusmallistomme lisäksi teknisesti korkealaatuisia ja täysin projektikohtaisia tuotteita. Olemme myös yhä enenevässä määrin mukana erityyppisissä remontointi- ja kalustehuoltoprojekteissa, joissa asiakkaat kunnostavat pääosin vanhoja tilojaan ja kalusteitaan, uusien hankkimisen sijaan. Näissä hankkeissa otamme mielellämme asiakkaidemme murheet pureksittavaksi ja teemme toteutuksen avaimet käteen periaatteella”, toimitusjohtaja Risto Piiroinen kertoo.