kaihdinliikeSandberg_solid_house

Ulkoisilla aurinkosuojalaitteilla parempaa sisäilmaa ja näyttävyyttä

Sandbergin perheen omistama Kaihdinliike Sandberg Oy on toimittanut aurinkosuojalaitteita suomalaisille jo yli 40 vuoden ajan. – Ulkopuolinen aurinkosuojaus on energiatehokas ratkaisu. Kiinteistöä ei tarvitse sähköllä jäähdyttää ja näin aurinkosuojalaitteet maksavat itsensä ajan myötä takaisin. Elinkaarilaskennalla investoinnit kannattaa. Esimerkiksi markiisien käyttöikä on vuosikymmeniä. Markkinoilla on nyt rauhallisempaa, joten nyt olisi hyvä aika investoida, vinkkaa toimitusjohtaja Janne Sandberg.

Aurinkosuojauksella on suoria vaikutuksia sisäilman laatuun. – Kun aurinkosuojaus ja ilmanvaihto on oikein toteutettu, sisälämpötila pysyy miellyttävänä läpi vuoden. Pelkkä aurinkosuojaratkaisu tai jäähdytys ei yksinään välttämättä riitä, mutta synergia järjestelmien kesken takaa toimivuuden. Aurinkosuojalaitteilla saadaan ylimääräistä lämpökuormaa sidottua ulos, mikä vaikuttaa sisäilmaan ja terveyteen, kertoo Sandberg.

Jos ikkunapinta-ala on suuri, hienoa maisemaa ei kannata peittää sälekaihtimin tai kiintein säleiköin. Ulkopuoliset screenit estävät auringonlämmön pääsyn sisälle toimien samalla näkösuojana. Kangas on perforoitua teknistä kangasta, josta näkyvyys säilyy silti ulos. Värikkäät markiisit taas tuovat terassille uutta ilmettä. Myös räväkämpiä värejä kaipaavat löytävät Kaihdinliike Sandbergin valikoimasta varmasti omansa. Jos haluaa kokeilla terassille jotain aivan uutta, kannattaa tutustua Markiluxin terassisetteihin, joita yritys jälleenmyy. Settiin kuuluu markiisin lisäksi tyynykalusteet, jotka ovat hankittavissa markiisin värein. Yritys edustaa myös belgialaista Rensonia, jonka valikoimiin kuuluvat ulkopuoliset terassijärjestelmät ja pergolat. – Myimme viime vuonna muutamia pergoloita. Niihin saadaan sivukankaat, -lasitukset, lämmittimet ja valaistukset. Näin terassikautta voi pidentää, Sandberg iloitsee.