Unelmakeittiö paikalliselta toimijalta

orikedonkeittiotukkuIdearikas ja kokeiluhaluinen ajattelu on mullistanut keittiöalaa. Tulevaisuudessa keittiöt automatisoituvat entisestään ja ihmisten mieltymykset siirtyvät enenevissä määrin ”älykeittiöiden” puolelle. Näin uskoo Annina Avoranta-Salminen, Orikedon Keittiötukun osakas ja kiintokalusteammattilainen. Itsenäisenä ja paikallisena toimijana Orikedon Keittiötukku voi reagoida muuttuvaan alaan, ja sitä mukaan myydä kiintokalusteita paremmalla palvelulla. Paikallisuus ja kotimaisuus vaikuttavat positiivisesti kattavaan asiakaspalveluun.
– Haluamme tukea kotimaisia tavarantoimittajia ja panostaa erityisen paljon omaan tuotantoomme. Itsenäisenä toimijana emme ole sidoksissa tiettyihin tavarantoimittajiin, joten pystymme tarjoamaan joustavaa palvelua ja juuri sitä mitä asiakkaat haluavat, kertoo markkinoinnista vastaava Avoranta-Salminen.

Kiintokalusteiden kategoriassa
keittiöt ovat yrityksen päätuote, mutta valikoimaan mahtuvat yhtä lailla kylpyhuone- ja kodinhoitohuonekalusteet, liukuovikomerot sekä erinäiset hyllyjärjestelmät. Asennuspalvelu ja oheistuotteet, kuten kodinkoneet ja hanat, ovat myös osa valikoimaa.
– Pienellä mielikuvituksella elementeistä voi kuitenkin toteuttaa lähes mitä vain, kuten TV-tason tai työpisteen. Pyykkihuollonkin voi kokonaan piilottaa liukuovien taakse.
Valikoimalla pyritään miellyttämään mahdollisimman laajaa asiakassegmenttiä. Rakennusliikkeet tietävät hakea peruskeittiöitä suoraan varastosta, toiset taas vaativat erinäisiä hienouksia ja mekanismeja, mikä vaatii enemmän suunnittelua.
– Meiltä kannattaa rohkeasti tiedustella eri vaihtoehtoja. Ilmaisen suunnittelupalvelumme kautta saa kalustesuunnittelijan ammattimaisen mielipiteen, mikä auttaa päätöksen tekemisessä.