peltisaari

Urakoita yhdistämällä säästää pitkän pennin

Peltikatto on Suomen ankariin sääolosuhteisiin hyvä vaihtoehto. Se on paitsi kestävä, myös edullinen ja helppo huoltaa.

Kolmannen sukupolven yrittäjä Mikko Saari on jatkanut isoisänsä työtä tarjoten kaikki rakentamiseen tarvittavat peltityöt. Pelti Saari Oy:n tarjoamat osat valmistetaan omalla tehtaalla, jonka jälkeen ne asennetaan kohteeseen. Saumapeltikatto on erittäin pitkäikäinen ja kevyt vaihtoehto, ja työtakuukin on kymmenen vuotta. Katto ei Saaren mukaan oikeastaan kaipaa muuta huoltoa kuin säännöllisen tarkastuksen, yksi keväällä ja toinen syksyllä, jolloin katto voidaan tarpeen vaatiessa puhdistaa lehdistä ja muista roskista.

Saarella on yksi erittäin tärkeä vinkki asiakkaille: ennakoikaa. – Tarjousta kannattaisi pyytää hyvissä ajoin. Tilaajalle on huomattavasti edullisempi vaihtoehto sopia urakasta jo vuosi etuajassa. Näin projektikin voidaan aloittaa heti kun säät sallivat. Toisin sanoen vuoden 2016 projekteja kannattaisi jo nyt kysellä urakoitsijoilta.

Mielestäni oppisopimus on oivallinen tapa ryhtyä alan ammattilaiseksi.

Hän kannustaa myös taloyhtiöitä yhdistämään julkisivuremontit kattoremonttiin, sillä sekin säästää loppupelissä rahaa, vaikka kertakustannus voi tuntua suurelta. – Julkisivutöiden yhteydessä telineet ja suojaukset ovat jo valmiiksi pystyssä, ja niitä tarvitaan myös kattoremontissa. Telineet maksavat hunajaa, joten olisi järkevintä hoitaa kaksi asiaa alta pois yhdellä kerralla. Näin taloyhtiö säästää pitkän pennin.

Alalle kaivataan uusia tekijöitä

Saaren mukaan ammattitaitoisten työntekijöiden määrä on vähenemässä, sillä sukupolvenvaihdos on tulossa. Työhön oppiminen kestää kuitenkin muutamia vuosia, joten nyt olisi otollinen hetki oppia vanhemmilta tekijöiltä työn parissa. – Työssä on oltava motivoitunut ja kärsivällinen, jotta oppisi ammattitaitoiseksi tekijäksi. Kohteet antavat mukavaa vaihtelua, ja harva päivä on samanlainen. Viisi vuotta sitten kiinnostus alaa kohtaan näytti hiipuneen, mutta nyt sitä vaikuttaisi taas olevan enemmän. Mielestäni oppisopimus on oivallinen tapa ryhtyä alan ammattilaiseksi.

Saarella on erittäin hyvät peltisepät, joiden bravuuria ovat erikoiset ja haasteelliset työt. Hän toivoo saman osaamisen jatkuvan nuoremmassa sukupolvessa, jotta tulevaisuudessa voidaan tarjota yhtä laadukasta palvelua kuin tähänkin asti.