DSC00433

Uudisrakentaminen kukoistaa tässä monipuolisessa rakennusliikkeessä

Leif Österholmilla rakentaminen on veressä. Vaikka hän päätti poiketa isänsä ja veljensä tieltä ja ryhtyä autoasentajaksi, veti veri muutaman vuoden jälkeen kuitenkin rakennusalalle. – Vuonna 2000 perustin oman rakennusliikkeeni. Ensimmäisen vuoden tein töitä yksin, mutta kysyntä kasvoi kovaa vauhtia ja niin kasvoi lopulta yrityskin, hän kertoo.

Rakennusliike Byggtjänst Leif Österholm rakentaa ja saneeraa mitä tahansa alusta loppusiivoukseen asti. Uudis- ja saneeraustyöt ovat määrällisesti melko tasavahvoja, vaikka alalla on huhuttu hidastuneesta uudistuotannosta. – Uudisrakennuspuolella on ollut vilkasta, ja saimme juuri suuren hallin ja omakotitalon valmiiksi. Lisäksi Helsingissä on tällä hetkellä mielenkiintoinen huvilalaajennus käynnissä ja Inkoon saaristossa rakennamme hienoa kohdetta, Österholm kertoo. Vaihtelevat projektit ovatkin juuri ne, jotka säilyttävät intohimon alaan. – Teemme niin laajan skaalan töitä, että saamme jatkuvasti nähdä ja kokea erilaisia asioita eri maisemissa.

Österholm on sitoutunut tukemaan paikallista toimintaa käyttämällä paikallisia aliurakoitsijoita ja auttamalla nuoria paikallisia alalle. – Meillä on täällä yhteistyökumppaneiden kesken hyvä tunnelma ja mukavat piirit. Tunnemme toisemme, joten yhteistyö sujuu hyvin. Mielestäni on myös tärkeää antaa paikallisille nuorille mahdollisuus kehittyä ja päästä alalle, nuoria nimittäin tarvitaan lisää, hän kertoo. Rakennusliikkeen uusimpaan hankkeeseen Österholm on rekrytoinut nuoria maalareita, jotka pääsevät työstämään upeaa huvilaa Inkoossa. Österholm kertoo rakennusliikkeen tulevaisuuden näyttävän hyvältä, ja kysyttäessä, mikä saa asiakkaat kääntymään juuri hänen puoleensa, vastaus on selkeä ja yksinkertainen. – Teemme aina kaiken sovitun luvatussa ajassa ja loppuun asti.