Rakennuspalvelu-M.-Aulio_solid-House_300_CMYK

Uudistuotantoa, remontointia ja kipsilattiapumppauksia

Mika Aulio perusti Rakennuspalvelu M. Aulio Oy:n parikymmentä vuotta sitten, jolloin lama oli syvimmillään. – Jotain oli keksittävä ja aluksi teimmekin monenlaista pikkukeikkaa, yrittäjä muistelee. Sittemmin yrityksen jalansija rakennusalalla kuitenkin vakiintui, alihankkijaverkostot kasvoivat ja henkilökunta lisääntyi. – Nyt työssä on tiivis ryhmä tuttuja kasvoja, ja saman katon alta hoituu kaikki montusta viimeiseen vetimeen, Aulio kertoo.

Omakotitalojen uudisrakentaminen oli pitkään Rakennuspalvelu M. Aulio Oy:n pääartikkeli, mutta nykyisen taloustilanteen myötä yritys on siirtynyt yhä enemmän myös remonttipuolelle. Kasvava osa toimintaa on myös kipsilattiapumppaukset. – Kipsi on etenkin Keski-Euroopassa suosittu, betoniin verrattavissa oleva materiaali, joka kuitenkin johtaa paremmin lämpöä ja on taipumaton sekä elämätön, Aulio kertoo. Suomessa kipsilattiapumppaus on vielä verrattain uusi erikoisala, jonka Aulio kuitenkin toivoo kasvattavan markkinaansa. – Kipsi on oiva tuote myös korjausrakentamiseen, sillä sen avulla voidaan tehdä lattian oikaisuja jopa 2-10 senttiin, mies vinkkaa.

Pitkän historiansa aikana Rakennuspalvelu M. Aulio Oy on kyennyt aina reagoimaan vallitsevaan taloustilanteeseen ja muokkaamaan toimintaansa sen mukaan. Tulevaisuudentavoitteena on nimenomaan kipsilattiapumppauksen laajentaminen, mutta kaipuu omakotitalojen uudistuotantoon on myös kova. – Jos markkina vain paranee, palaan mielelläni perinteisen asuntotuotannon pariin. Rakentaminen on aina ollut intohimoni ja parasta on, kun saa tehdä kaiken alusta loppuun itse, yrittäjä toteaa.