Rakennus_valonen_solid_house2_300_CMYK

Uusi yritys, pitkät perinteet

Vaikka Rakennus Valonen Oy onkin varsin tuore tulokas Eurajoki-Rauma -alueen rakennusliikkeiden joukossa, on sillä takanaan yli 30-vuotinen historia. Yrityksen toiminta alkoi elokuussa, kun rakennusalalla vuosia toiminut rakennusinsinööri Ville Valonen osti liiketoiminnan Rakennusliike Markku Laakeristolta. Laakeriston aikana yritys keskittyi pääasiassa asuntorakentamiseen, mutta uuden omistajan myötä painopiste siirtynee enemmän saneerauspuolelle. – Tavoitteenamme on tarjota monipuolista rakentamista, mutta tällä hetkellä saneerauspuolella on kuitenkin vilkkaampaa kuin uudisrakentamisessa, Valonen kertoo.

Yrityksellä on ennakkomarkkinoinnissa Eurajoen jokirannassa seitsemän asunnon rivitalokohde, joka tullaan rakentamaan hyvien kulkuyhteyksien varrelle lähelle kouluja. Rakennustyöt alkavat keväällä ja kohteen arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2017.  – Asunnot ovat kaksioita ja kolmioita. Pohjaratkaisuihin pystyy vielä vaikuttamaan, jos on ajoissa liikkeellä, Valonen hymyilee. Yritys on lisäksi saneeraamassa Rauman Kaivopuiston Teknologiakylän vanhaa teollisuuskiinteistöä uuteen käyttöön. Tähän varsin laajaan kohteeseen on tulossa uusia liikuntatiloja liki 500 m². Omistajanvaihdoksen aikaan yrityksellä ei ollut keskeneräisiä projekteja, mikä toi uudelle toimitusjohtajalle lisäpaineita: – Onneksi tiedossa oli tämä Teknologiakylän saneerauskohde, hän myöntää.

Vaikka uuden omistajan myötä yrityksen toiminta tulee jossain määrin muuttumaan, aikoo yritys jatkaa edeltäjänsä perinteitä. Vanhat työntekijät jatkavat, ja myös Laakeristo aikoo mahdollisuuksien mukaan osallistua toimintaan. Säästöpankin kaltaisten pitkien yhteistyökumppaneiden kanssa asiakassuhteet pyritään ehdottomasti säilyttämään.