Muovitech_ruuvit_solid_house

Uusia aluevaltauksia

Yrityksen toiminnan laajentamiseksi ei tarvitse aina keksiä pyörää uudelleen, sillä joskus kilpailijoista voi erottua tuomalla tuttuihin tuotteisiin pieniäkin muutoksia.

Eurooppalaiseen konserniin kuuluvan Muovitech Finland Oy:n tarina alkoi vuonna 2006 lähes tyhjästä, mutta tähän päivään mennessä yrityksen työntekijämäärä on kasvanut merkittävästi ja myös Mynämäellä sijaitsevia toimitiloja on jouduttu laajentamaan. Yrityksen päätuote on alusta saakka ollut maalämpöputket ja niihin liittyvät oheistarvikkeet, mutta nyt rinnalle on noussut myös uusi täydentävä palvelu.

Muovitech_lattia3_solid_houseOranssien putkien mysteeri

– Olisiko sinulla käsitystä siitä, mitä ovat ne lattioiden alle ilmaantuneet oranssit putket? kysyi kerran muuan rakennusalalla työskentelevä kaveri Muovitech Finlandin toimitusjohtaja Joni Hakulalta. Ja toki Hakula tiesi mistä oli kyse, kuuluivathan putket hänen johtamansa yrityksen hiljattain kehittelemään vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään. – Halusimme ehdottomasti oranssit putket erottuaksemme aiemmin suosituista vihreistä, toimitusjohtaja naurahtaa. Lattialämmitykseen laajentaminen oli luonnollinen askel yritykselle, sillä uusi aluevaltaus täydentää hyvin aiempaa toimenkuvaa. Nyt Muovitech Finland pystyy tarjoamaan asiakkailleen koko paketin; ensin lämpö kerätään maasta ja sitten se jaetaan eteenpäin.

Itse vesikiertoinen lattialämmitys on toiminnoiltaan suhteellisen yksinkertainen, mutta pienillä kehittelyillä Muovitech on onnistunut tuomaan järjestelmään myös jotain uutta. Yrityksen tarjoama ratkaisu on kilpailijoihin verrattuna hyvin säätöystävällinen, sillä tarkat virtausmittarit ilmoittavat järjestelmässä kiertävän veden määrän aiempaa täsmällisemmin. Samalla myös lämmityksen säätö helpottuu, mikä puolestaan säästää arvokasta työaikaa. Järjestelmää on päivitetty nykyhetkeen myös ulkoisilta puoliltaan ja ainoa esille jäävä osa onkin modernia designia huokuva kosketusnäyttötermostaatti.

Muovitech on tehnyt paljon kehitystyötä myös sen eteen, että heidän lattialämmityksensä voitaisiin asentaa lähes kaikkialle. – Tuotteemme sopii yhteen kaikkien lämmitysjärjestelmien kanssa, sekä uudis- että korjauskohteissa, kertoo Hakula. Yrityksen asentamia lattialämmitysjärjestelmiä löytyy jo lukuisista taloista ympäri Suomen, joten lattian alla kiemurtelevat oranssit putketkaan herättävät tuskin enää yhtä suurta ihmetystä kuin vielä joku aika sitten.