solupak

Uusia ratkaisuja eristämiseen

Kuten rakennusala yleensäkin, myös eristeet muuttuvat ja kehittyvät koko ajan. Parhaimmat tuotteet syntyvät pitkän kokemuksen, jatkuvan tuotekehityksen ja aktiivisten asiakkaiden avustuksella.

Tarvasjoella sijaitseva Solupak Oy on valmistanut korkealaatuisia EPS-eristeitä jo vuodesta 1985 lähtien. Pian 30-vuotisjuhlavuottaan viettävän yrityksen johtoon on noussut hiljattain Jukka-Pekka Sintonen, joka toimii alan yrittäjänä jo kolmannessa polvessa.

– EPS-eristeet ovat kustannustehokkuudeltaan markkinoiden parhaimmistoa, Sintonen uskoo. Hyvän puristuslujuuden ja lämmöneristävyyden ansiosta EPS-eristeitä voidaan käyttää koko talon lämmöneristykseen. Koska niiden teho perustuu solun sisällä olevaan liikkumattomaan ilmaan, ei niiden eristyskyky heikkene. Rakennusten hyvä eristäminen on tehokas keino vastata jatkuvasti kiristyviin energiatehokkuusmääräyksiin. Materiaali on täysin kierrätettävää ja keveytensä ansiosta helposti käsiteltävää ja asennettavaa. Tuotteen käyttöikä on pitkä, sillä se ei myöskään lahoa tai homehdu.

Eristeiden maailmassa harmaa on uusi valkoinen

Perinteiset EPS-eristeet tunnistaa niiden valkoisesta väristä, mutta nyt niiden rinnalle ovat nousseet myös uudet harmaat Carbon-tuotteet. Tuotekehittelyn ansiosta niiden lämmöneristävyys on jopa 20 % parempi kuin perinteisillä eristeillä. Harmaita Carbon-eristeitä voidaan asentaa aiempaa ohuempi kerros, jolloin myöskään rakennusten seinänpaksuudet eivät kasva kohtuuttomiin mittoihin. Erityisen hyvin uusi tuote soveltuu muun muassa matalaenergiarakentamiseen.

Tuotteet kehittyvät asiakkaiden avustuksella

Tällä hetkellä Solupak työllistää yhdeksän henkilöä. Pienen yrityksen ehdoton etu onkin organisaation ketteryys ja sen mahdollistama joustava palvelu. Asiakkaita opastetaan, tilauksiin reagoidaan välittömästi ja oma kuljetuskalusto takaa nopeat sekä joustavat toimitukset. Asiakkaiden ja raaka-ainetoimittajien rooli on tärkeä myös yrityksen tekemässä tuotekehittelytoiminnassa, sillä heidän tarpeidensa innoittamina syntyvät Carbon-eristeiden kaltaiset uudet ja entistäkin paremmat tuotteet. Yrityksessä seurataan aktiivisesti myös alan yleistä kehitystä, jotta uusimpien materiaalien ansioista tuotteille voidaan taata korkein mahdollinen lämmöneristävyys.