hushållska_solidhouse_300_CMYK

Uusien haasteiden edessä

Historiallisella Finlaysonin vanhan kehräämön alueella Forssassa sijaitseva sisustus- ja lahjatavaraliike Hushållska sai viime vuoden loppupuolella uuden emännän, kun Päivi Heinämäki osti tilan kymmenen vuotta liikettä pitäneeltä Tiina Lepolalta. Hammashoitajana työskennellyt Heinämäki kaipasi uusia haasteita ja oli jo pitkään miettinyt ryhtyvänsä yrittäjäksi. – En halunnut jahkailla. Ajattelin, että jos käy huonosti, ei maailma siihen kaadu. Sama ajatus pätee sisustukseen, tuore yrittäjä Heinämäki sanoo.

Sisustus- ja lahjatavaroiden lisäksi Hushållska tarjoaa yhteistyökumppaninsa Mallu Myyryläisen kautta sisustussuunnittelu-, ompelu- ja pintaremonttipalveluita. Yhteistyö forssalaisten yrittäjien kesken on tiivistä. Jos Hushållskasta ei löydy asiakkaan etsimää tuotetta tai palvelua, Heinämäki ohjaa asiakkaan mielellään muille paikallisille yrittäjille. – Olen saanut apua yhteistyökumppaneilta ja muilta yrittäjiltä. Ja jos en tiedä jotain, otan asiasta selvää, Heinämäki kertoo.

Vaikka osa liikkeen tuotteista on pysynyt samoina, Heinämäen mukana valikoimaan on tullut uusiakin tuotteita. Ikisuosikki Pentikin lisäksi Hushållskasta löytyy uutuutena mm. Riviera Maisonin tuotteita, jotka ovat houkutelleet kaupoille etenkin nuoria naisia. Heinämäki on iloinen, että sisustus ei ole enää pelkästään naisten asia: – On riemastuttava nähdä, kuinka miehetkin tulevat ja tietävät mitä etsivät. Heinämäen mielestä itsensä hemmottelu on sallittua ja jopa suotavaa: – Nautin siitä, kun näen asiakkaan silmissä iloa hänen lähtiessään liikkeestä kauniin tuotteen kanssa. Se on työni suola!