Uusiutuva energia lähellä sydäntä

www.sahkoputki.fi

 

Satakunnan Sähkö ja Putki on uuden ajan sähkö- ja putkiliike, joka on erikoistunut kiinteistöjen uusiutuviin ja ympäristöystävällisiin lämmitys ja sähköntuotantoratkaisuihin.

– Asiakas saa meiltä ilmalämpöpumput, maalämpöpumput, jätevesijärjestelmät ja muut lämmitykseen liittyvät ratkaisut sekä aurinkosähköjärjestelmät tarvittaessa avaimet käteen -asennuksena, yrityksen toinen aisapari Henri Kortelainen kertoo. Kohteen koollakaan ei ole väliä.
– Meiltä luonnistuvat pienet ja suuret kohteet, sillä edustamme Satakunnassa Stiebel Eltronin helppokäyttöisiä ja tehokkaita lämpöpumppuja. Stiebelin järjestelmistä löytyvät asiakkaan tarpeiden mukaiset ratkaisut pienistä todella suuriin kiinteistöihin. Stiebel Eltron on satavuotias saksalaisyritys, joka on aina ollut energiatehokkuuden edelläkävijä, Jari Rangell lisää.

Satakunnan Sähkö ja Putki aloitti toimintansa vuonna 2011 ja uusiutuva energia on ollut alusta lähtien lähellä Kortelaisen ja Rangellin sydäntä. –Yhteiskunnan on muututtava energiataloudellisempaan suuntaan. Siksi käytämme Stiebelin laatutuotteita, joilla on korkea hyötysuhde ja joiden energiatehokkuus on aivan omaa luokkaansa, Kortelainen painottaa.

Infoa isännöitsijöille

Satakunnan Sähkö ja Putki piti syyskuussa yhdessä Porin kaupungin ympäristöviraston kanssa isännöitsijöille infotilaisuuden suurien kiinteistöjen lämmöntalteenottoratkaisusta, jonka avulla kiinteistö voi säästää jopa 40% energiakustannuksissa. – Haluamme lisätä isännöitsijöiden tietoisuutta energiansäästöpotentiaalista, joka syntyy, kun kaukolämpötaloon liitetään poistolämmön talteenotto. Porin keskustaan on rakennettu vain yhteen taloon lämmön talteenotto, joten potentiaalia löytyy. Kun kaukolämmön hinta nousee Porissa, uskomme, että energiatehokkaiden ratkaisujen kysyntä lisääntyy, Rangell toteaa.

Luksuskohde liki Porin keskustaa

Yritys kurottaa tulevana syksynä muutoinkin kohti uutta. – Veturitallin päiväkodin viereen, noin kilometri Porin keskustasta, aletaan rakentaa yhteistyössä Kastellin kanssa luksuskohteita SSP Talo-brändin alla. Kohteeseen valmistuu kuusi isoa erillistaloasuntoa, joiden välissä on autotallit. Taso on korkea: autotallien katoille tulee porealtaat, huoneistoihin kivilattiat ja korkeatasoiset parketit ja keittiöissä käytetään todella korkeatasoisia materiaaleja, Kortelainen hehkuttaa.

Kaikesta on huolehdittu ja halutessaan asukas voi liittää kotiinsa vaikkapa kiinteistöhuollon, joka hoitaa valvonnan ja ylläpidon. – Kohteeseen tulee maalämpö ja -viilennys sekä taloautomaatio, jonka avulla voi ohjata kosketusnäytöllä koko talon toimintoja. Lisävarustelistakin on todella kattava ja täynnä arjen luksusta tuovia yksityiskohtia. Rangell kertoo, että kahdeksan metriä korkean olohuoneen kattoon saa halutessaan hissin, joka laskee valaisimet alas. – Varustelistalta löytyy muitakin todella mielenkiintoisia yksityiskohtia, hän vinkkaa.