tipitek

Uusiutuvaan energiaan kannattaa sijoittaa

Energiatehokkuus on päivän sana. Oikeilla ratkaisuilla esimerkiksi kodin lämmityskustannuksissa voi säästää pitkän pennin.

– Kun öljyn ja sähkön hinta ovat nykyistä luokkaansa, on uusiutuvaan energiaan satsaaminen järkevä ratkaisu, toteaa Tipitek Oy:n toimitusjohtaja Antti Virtanen. Hänen edustamansa yritys toimii uusiutuvien energiaratkaisujen puolestapuhujana Varsinais-Suomen alueella palvellen sekä yksityisiä että yrityksiä. Toiminta perustuu kokonaispalveluun, eli halutessaan asiakas saa saman katon alta kaiken tarvitsemansa suunnittelusta asennukseen ja käytön opastukseen.

Ilmalämpöpumpuista aurinkosähköön

Uusiutuvia energiaratkaisuja pohtiville on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja. Moni aloittaa hankkimalla ensin ilmalämpöpumpun ja siirtyy sitten myöhemmin esimerkiksi maalämpöön, joka etenkin uudispuolella on tällä hetkellä ehdottomasti suosituin lämmitysjärjestelmä. Molemmilla ratkaisuilla on omat etunsa. Ilmalämpöpumpulla saavuttaa jopa 40 % säästöt energiakuluissa ja lämmön ohella se myös poistaa kosteutta ja viilentää kodin kesähelteillä. Myös maalämmön energiakustannukset ovat hyvin alhaiset, eikä se tarvitse rinnalleen muita tukivaihtoehtoja. Laitteistoon investointi voi tuntua kalliilta, mutta todellisuudessa se maksaa itsensä takaisin hyvinkin pian, on kestävä ja suhteellisen huoltovapaa.

Myös aurinkoenergiaan liittyvä tekniikka on kehittynyt jo siihen pisteeseen, että kodin käyttöveden lämmittäminen onnistuu sen avulla ympäri vuoden. Auringolla tuotettu sähkö puolestaan riittää hyvin esimerkiksi kesämökin energiatarpeiden kattamiseen.

..maalämmön energiakustannukset ovat hyvin alhaiset

Valaistus kuntoon ledeillä

LVIS-suunnitelmien ohella Tipitek auttaa asiakkaitaan myös valaistukseen liittyvissä kysymyksissä. Energiatehokkain ratkaisu on led-valot, joiden avulla on mahdollista toteuttaa mitä moninaisimpia valaisturatkaisuja sekä ulko- että sisäkäyttöön. Led-valot eivät tuota juurikaan lämpöä, joten ne ovat myös paloturvallinen vaihtoehto.