turbocollector_finishline_muovitech_solid-House_300_CMYK

Uutta tehoa turbokollektorin avulla

Innovatiivinen yritys kehitti uuden kollektoriputken, joka tehokkuutensa ansiosta on valmis haastamaan koko maalämpöalan.

Muovitech Finland Oy on vuonna 2006 perustettu yritys, joka valmistaa ja toimittaa maalämpöasentamiseen tarvittavia kollektoriputkia, kokoomakaivoja ja muita komponentteja.

Yrityksen ruotsalaisella emoyhtiöllä on Mynämäen ohella tuotantotehtaita myös muualla maailmassa – Ruotsissa, Puolassa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa.

Patentoitu turboefekti

Maalämpöön liittyvä tekniikka kehittyy jatkuvasti, ja Muovitech Oy pyrkiikin olemaan omalla alallaan uusia innovaatioita esittelevä edelläkävijä.

Yrityksen uusin patentti eli TurboCollector-lämmönkeruuputki on tuote, joka erottaa Muovitech Oy:n selkeästi kilpailijoistaan. – Turboputki poikkeaa perinteisestä sileästä kollektoriputkesta siinä, että sen sisäpintaa kiertävät urat edesauttavat keruunesteen turbulenssivirtausta matalammallakin virtaamalla, kertoo Muovitech Finland Oy:n myyntipäällikkö Christian Isaksson. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että turboputken avulla maalämpöpumppu kuluttaa vähemmän sähköä tuottaessaan saman tehon kuin aiemminkin.

TurboCollector-putki sopii kaikkiin kohteisiin ja se on erittäin helppo tuoda sisään olemassa olevaan järjestelmään. – Asennusteknisesti turboputki toimii samalla tavalla kuin perinteinenkin, eikä se vaadi mitään erikoislaitteistoa, Isaksson kertoo.

Muovitech Oy on lanseerannut 40mm kollektoriputken rinnalle myös astetta suuremman ja tehokkaamman 50mm putken, joka voidaan asentaa samaan reikään kuin pienempikin kollektori.

Lähellä asiakasta

Muovitech Finland Oy valmistaa sekä uusia turboputkiaan että perinteisiä sileitä kollektoreita kotimaassa lähellä loppuasiakastaan. Tämä takaa joustavan tuotannon ja kyvyn vastata asiakkaan tarpeisiin nopeallakin aikataululla. – Toimitamme asiakkaalle aina metrilleen sellaisen kollektorin kuin hän haluaa, vahvistaa yrityksen myyntineuvottelija Tommi Suojanen.

Yrityksen kapasiteetti riittää myös isompiin toimituksiin, mistä esimerkkinä toimii SOK:n logistiikkakeskus Sipoossa, joka oli valmistuessaan Euroopan suurin maalämmön tuotantolaitos. Kyseiseen kohteeseen Muovitech Finland Oy toimitti yhteensä 319 kollektoria erikoiskomponentteineen.

Etenkin alan sisällä vahvasta brändistä tunnettu yritys toivoo tulevansa tutuksi myös kuluttajapuolella uuden turboputkensa ansiosta. – TurboCollector on saanut jo kiitettävästi jalansijaa markkinoilla ja odotuksemme ovat siksi suuret. Tavoitteemme on, että jatkossa siitä tulisi jopa jonkinlainen normi, sillä turboputki on tehokkaampi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto myös kuluttajalle, Isaksson kertoo.