Uutuuspaneelista apua akustiikkaongelmiin

Huonekorkeuksien kasvaessa yleistyvät myös akustiikkaongelmat. Vaikka akustiikkaa ei välttämättä osata ottaa huomioon uudiskohteissakaan aivan niin hyvin kuin voisi, asumismukavuutta voi lisätä myös jälkikäteen yksinkertaisilla ratkaisuilla. Mannerlaatta Oy esitteli Habitare-messuilla ensi kertaa akustiikkapaneelin, joka käy uudiskohteiden lisäksi myös jälkiasennettavaksi. Tuote on tarkoitettu niin ammattilaisille kuin kuluttajillekin.

Mallistoon kuuluu funktioltaan kaksi erilaista paneelia: ääntä hajottava diffuusoripaneeli ja ääntä vaimentava absorptiopaneeli. Molemmat paneelit ovat helposti kiinnitettäviä ja kevyitä, sekä heti asennusvalmiita. Diffuussoripaneeli toimii ruuvikiinnityksellä, kun taas absorptiopaneelin voi huolettomasti kiinnittää ja irrottaa tarrapinnan ansiosta. Tuote sopii kaikille sisäpinnoille, sekä julkisiin että yksityisiin kohteisiin. Kattavasta värivalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin.

Mannerlaatta Oy:n lanseeraama akustiikkapaneelimallisto on ensimmäinen Suomessa. Mallisto otettiin messuilla hyvin vastaan: − Ihmisillä tuntui olevan aidosti mielenkiintoa ja innostusta asiaa kohtaan. Tuotteen tehon pystyi toteamaan heti messuosastolla, kun siihen kävellessä messujen taustahälinä vaimeni huomattavasti, kertoo akustiikkakonsultti Tapio Sintonen. Tuotteelle on syksyn aikana tarkoitus tehdä oma nettikauppa sekä omat sivut, joihin pääsee Mannerlaatta Oy:n kotisivujen kautta. Kun tuote on saatu kunnolla markkinoille, alkaa lisätuotteiden kehittäminen. − Mm. lisäkiinnitysmekanismeista on jo ollut ideoita. Tarkoitus on saada tuote kattamaan eri funktioita ja eri asennustapoja, Sinkkonen paljastaa.