Hyvinkäällä toimivalla NVH-Yhtiö Oy:llä on ollut projekteja, joissa erikoisosaaminen ja rohkeus ovat näytelleet merkittävää roolia.

Vaativat raudoitustyöt vaativat omat tekijänsä

Vaikeissa rakennushankkeissa tekijöiltä kysytään paitsi korkeaa ammattitaitoa, toisinaan myös kylmäpäisyyttä mennä vaarallisiin paikkoihin ja suorittaa työ hallitusti riskeistä huolimatta. Hyvinkäällä toimivalla NVH-Yhtiö Oy:llä on ollut projekteja, joissa erikoisosaaminen ja rohkeus ovat näytelleet merkittävää roolia.

– Olemme muun muassa Loviisan ydinvoimalan alapuolella tehneet matala-aktiivisen ydinjätteen loppusäilytysbunkkereita, siis reaktorin alla. Myös vesistösillat ovat aina vaarallisia töitä, joissa joudutaan joskus työskentelemään vedenpinnan alapuolella. Ei sukelluksissa, mutta niin että yläpuolella on metrien vesimassa. Kolmas esimerkki on vanhojen vesitornien vahvistustyöt. Kun tietää samoilla piirustuksilla laaditun tornin romahtaneen aiemmin, ja vahvistettavan tornin alue on aidattu sadan metrin säteellä, tuo se melkoisen lisän työskentelyyn. Kyllä siinä miettii paljon työporukan turvallisuutta, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Hannu Nieminen.

NVH-Yhtiö on erikoistunut vaativiin raudoiteasennuksiin sekä raudoitteiden valmistukseen ja myyntiin. Kesäkuussa 25 vuotta täyttävä perheyritys työskentelee pääasiassa Uudenmaan läänissä ja on keskittynyt voimakkaasti infrarakentamisen sektorille.

– Henkilökunnan vaihtuvuus on ollut vähäistä ja meillä on hyvä, osaava väki, jolla on vankka kokemus. Aikatauluista pidämme kiinni vahvasti. Tällä hetkellä teemme Järvenpään luona useita siltoja Riihimäki – Helsinki-radalla, jonne rakennetaan kolmatta raideparia. Tämän lisäksi työskentelemme Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen parissa, Nieminen kertoo.