remonttimesta_solidhouse_300_CMYK

Vaativien kohteiden saneeraaja

Remonttimesta taitaa vaativien kohteiden saneeraukset. Viime vuosina yhtiö on suunnannut yhä vahvemmin sairaala- ja lääkintäympäristöjen korjaus- ja muutostöihin.

Remonttimesta Oy on vuonna 1990 perustettu rakennusliike, Yhtiön päätoimialoja ovat rakennusten korjaus-, muutos- ja julkisivutyöt. – Asiakkaitamme ovat pääosin yritykset ja yhteisöt. – Mutta toki myös yksityishenkilöt, toimitusjohtaja Kari Kavén kertoo. Remonttimesta operoi pääkaupunkiseudulla, jossa yhtiölle onkin kertynyt parinkymmenen toimintavuoden aikana vaikuttava referenssilista.

Lähetystöistä Ritarihuoneelle

Remonttimesta on saneerannut vuosien varrella mm. lukuisia lähetystöjä. – Olemme operoineet Ranskan, Iso-Britannian, Italian ja Belgian lähetystöissä.

Myös Ritarihuone on tullut tutuksi. – Toteutimme laajan kellarikerroksen muutos- ja korjaustyön pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Puramex Oy:n kanssa, jonka yhteydessä toteutettiin hyvin suojattu arkistotila Ritarihuonesäätiön arvokkaille historiallisille asiakirjoille. Mieleenpainuvin projekti Ritarihuoneella oli wc-tilojen saneeraus. Aikataulu oli todella tiukka ja kaiken keskellä lattioiden alta paljastui erikoinen arkkurakennelma: kasa luita lautojen ja sepän takomien rautojen sisällä. Ritarihuone on suojelukohde, joten työt oli pysäytettävä ja kutsuttava Museovirasto paikalle. Museoviraston tutkimukset paljastivat, että kyse oli eläimen luista, joten ne jätettiin lattian sisään ja saimme työt aikataulussa päätökseen.

Kavén kiitteleekin, että yrityksellä on ollut mahdollista työskennellä mielenkiintoisissa projekteissa. – Kohteemme ovat usein hyvin vaativia, mutta juuri se tuo sisältöä tekemiseen.

Sairaalarakentamisen erikoisosaaja

Viime aikoina yhtiön toiminta on suuntautunut sairaalarakentamiseen. – Ensimmäinen kohteemme oli Bulevardin klinikka Helsingin keskustassa. Rakensimme sinne magneettikuvaustilan. Se oli hyvin vaativa projekti, sillä se toteutettiin Helsingin ydinkeskustassa vanhan talon ullakolle. Pääsimme tämän projektin ansiosta esille mm. Rakennustaito-lehteen.

Yhtiö onnistui projektissa hienosti ja työ poiki vastaavanlaisen magneettikuvaustilan Keravalle. – Olemme tehneet myös Helsinki Hospitalille kokonaisen kerroksen, laajentaneet kaksi leikkaussalia ja rakentaneet potilashissin vanhan porrashuoneen tilalle. Aivan hiljattain valmistui hammaslääkäriasema Keravalle hoito- ja toimistotiloineen. Se on sikäli poikkeava kohde, että kyseessä on “vain” kolme vuotta vanha kerrostalo, mutta sinnekin on tehty mittava remontti uusine tilajakoineen. Parhaillaan on käynnissä laiteasennukset.

Sairaala- ja lääkintätilat ovatkin rakentamisen saralla oma erikoisosaamisen ala, joka kiehtoo Remonttimestaa ja sen tekijöitä. – Pölyttömyyden vaatimus on sairaalaympäristössä aivan ehdoton. Saneeraustöissä pöly on suurin haitta, joten se tuo omat haasteensa töiden toteuttamiselle. Mutta me osaamme sen.