Yli viisitoista vuotta pääkaupunkiseudulla toiminut Arikoli Oy tunnetaan etenkin haastavien arvokohteiden rakentajana.

Vaativien merkki­kohteiden toteuttaja

www.arikoli.fi

 

Harva yritys on ollut mukana niin monessa mielenkiintoisessa hankkeessa kuin Arikoli Oy. Kokemuksen ja huolella valitun henkilöstön avulla saavutettu maine tuo rakennusliikkeelle yhä haastavampia projekteja.

Yli viisitoista vuotta pääkaupunkiseudulla toiminut Arikoli Oy tunnetaan etenkin haastavien arvokohteiden rakentajana. Yrityksen aiemmin toteuttamat kohteet ja niistä saatu hyvä maine puhuvat puolestaan, joten yleensä uudet asiakkaat tietävät jo projektin neuvotteluvaiheessa, mitä Arikoli Oy:ltä odottavat. – Osa tekemistämme sopimuksista on varsin väljiä, osa taas hyvinkin tarkkoja. Toimivan verkoston ansiosta tiedän kuitenkin aina projektiin lähtiessä, kenen varaan voin kulloisenkin työmaan laittaa. Oikeiden avainhenkilöiden valinta on kaiken perusta – kun he ovat valmiiksi tiedossa, pystyy kaiken muun aina hoitamaan, sanoo Arikoli Oy:n toimitusjohtaja Ari Uusikangas.

Monia hienoja arvokohteita

Arikoli Oy rakentaa sekä uudis- että saneerauskohteissa ja on tehnyt pitkään yhteistyötä esimerkiksi rakennusliike Peabin kanssa. Referenssilista on laajentunut vuosi vuodelta mitä hienoimmilla ja haastavammilla projekteilla, joten Uusikankaan onkin vaikea valita vain yhtä kohdetta, jonka toteuttamisesta hän olisi erityisen ylpeä. – Uudisrakentamisen puolella Laajasalon kirkko oli mieleenpainuva kohde. Peabin mukana olemme tehneet esimerkiksi Långvikin kylpylä- ja kongressihotellin, joka oli etenkin sisustusarkkitehtonisesti erittäin kaunis ja tyylikäs. OP-Pohjolan pääkonttori puolestaan on jäänyt mieleen kokoluokkansa, prameutensa ja haastavien betonirakenteidensa ansiosta, toimitusjohtaja luettelee. Näiden merkkikohteiden lisäksi Arikoli Oy:n työn jälki näkyy myös esimerkiksi Kansallismuseossa, Suomen Iso-Britannian suurlähetystössä, Kampin huipussa ja UPM:n vanhassa pääkonttorissa.

Amos Rex ja Lasipalatsi talven pääkohteita

Arikoli Oy:n tämän talven korjausrakentamisen hankkeista varmasti näyttävin ja eniten huomiota saanut kohde on Lasipalatsin ja siihen liittyvän Amos Rex -taidemuseon työmaa. – Kohde on logistisesti haastavalla paikalla Mannerheimintien varrella. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten 1930-luvulla rakennetun Lasipalatsin ilme kirkastuu saneerauksen myötä.  Projektin ensimmäisenä valmistuvat osat eli noin puolet Lasipalatsista otetaan käyttöön helmikuun lopussa, Amos Rex -museo puolestaan valmistuu vuoden päästä siitä, Uusikangas kertoo.