DSC00472_MUOKATTU

Vahinkosaneerauksessa nopeus on valttia

Danotec Oy on vahinkosaneerausalan toimija, jonka asiakaskunta levittäytyy ympäri eteläisen Suomen. Palosaneeraukset ovat yrityksen päätoimialaa, mutta osaamisalueeseen kuuluu myös kattava joukko muita vahinkotilanteissa tarvittavia palveluita, kuten vesi- ja homevahinkosaneeraukset sekä erilaiset erikoispuhdistukset. 24/7-päivystys takaa sen, että apua on saatavilla aina kun sitä tarvitaan.

Noin kolmenkymmenen oman työntekijän ohella Danotec Oy työllistää myös jonkun verran alihankkijoita. Työn takana on aina vakuutusyhtiö, mutta varsinainen asiakassuhde muodostuu silti vahingon kärsineen osapuolen kanssa.

Ensimmäisenä yhteys vakuutusyhtiöön

Olipa vahinko mikä tahansa, on ensimmäinen askel sen korjaamisessa aina yhteydenotto omaan vakuutusyhtiöön. – Taloyhtiön kiinteistövakuutus saattaa olla eri vakuutusyhtiössä kuin irtaimiston. Kiinteistövakuutus korvaa kiinteät pinnat, kotivakuutus puolestaan irtaimiston, muistuttaa Danotec Oy:n Toni Rantala. Vahingon jälkiä ei pidä lähteä puhdistamaan itse vaan odottaa vakuutusyhtiön neuvoja. He ohjaavat työn aina ammattifirmalle, joka lähtee jatkamaan vahingon hoitoa. Yleensä kaikki alkaa irtaimiston evakuoimisella ja puhdistamisella. Se jälkeen sisällä suoritetaan puhdistus- ja purkutöitä sekä hajunpoistoa, jotta kohde voidaan luovuttaa edelleen rakennusliikkeelle, joka saneeraa sen sitten vahinkoa edeltäneeseen kuntoon.

Oikeat menetelmät ehkäisevät jälkivahinkoja

Danotec Oy pyrkii siihen, että vahingon jälkeen normaalia elämää ja asumista voitaisiin jatkaa mahdollisimman pian. Paljon riippuu kuitenkin aina vahingon laajuudesta. – Tärkeää on myös se, ettei vahinkoa laajenneta. Alipaineistus, hallittu liikkuminen sekä kiinteistön ja irtaimiston suojaaminen ovat käytännössä ensimmäisiä toimenpiteitä, kertoo Heikki Mertaniemi. Suurin hyöty jälkivahinkojen torjunnasta saavutetaan teollisuudessa, jossa tuotannon keskeytyminen minimoidaan. Esimerkiksi palovahingon jälkeen noen ja happaman sammutusveden synnyttämä kemiallinen reaktio alkaa nopeasti ruostuttaa tuotantolaitteita ja siksi niiden suojakäsittely on tärkeää. – Vaikka kyse olisi pelkästä nokilaskeumasta, tulee puhdistus ja hajunpoisto toteuttaa aina oikeilla aineilla ja menetelmillä, miehet muistuttavat.