dsc04035

Vahinkosaneeraukset työllistävät kankaanpääläistä rakennusliikettä

Pääosin kotikonnuillaan Kankaanpäässä toimiva Rakennustyö J. Rajakallio Oy urakoi enimmäkseen saneerausten parissa. Firmasta löytyy kokemusta ja ammattitaitoa moneen lähtöön, sillä yrittäjä Jyrki Rajakallio on toiminut rakennusalalla vuodesta 1979 lähtien ja oma yrityskin on ollut pystyssä jo liki kaksikymmentä vuotta.

Tavallisten remonttien ohella Rakennustyö J. Rajakallio Oy on tehnyt paljon myös vahinkosaneerauksia. – Vakuutusyhtiö laatii ensin kohteesta raportin ja luokittelee mitä siellä täytyy tehdä. Me astumme mukaan kuvioihin kuivaustöiden jälkeen, Rajakallio kertoo. Yleensä vahinkokohteissa korjataan vesivahingon aiheuttamia vaurioita, jotka ovat syntyneet useimmiten asunnon märkätiloissa. Moni vahinkosaneerauksena alkanut projekti laajenee kuitenkin isommaksi remontiksi, kun asiakas päättääkin teettää samalla vaivalla pintaremonttia myös muualla kotonaan.

Saneerauskohteissa on aina omat haasteensa eikä koskaan voi tietää, millaisia yllätyksiä rakenteista paljastuu. – Saneeraamisessa on oma mielenkiintonsa, mutta uudisrakentaminen olisi toki siistimpää hommaa, Rajakallio myöntää. Pitkän hiljaisemman ajan jälkeen uudisrakentaminen näyttää viimein piristyvän, ja myös Rajakallio on saanut omakotitalorakentajilta aiempaa enemmän tarjouspyyntöjä. – Taantuma on näkynyt Kankaanpäässä, mutta kulunut kesä on näyttänyt vilkkaammalta kuin aikoihin. Kyselyjä tulee päivittäin ja varauskirja alkaa olla melko täynnä joulukuulle saakka, yrittäjä iloitsee.