Rakennustoimitsto_nousiainen_solid_house_300_CMYK

Vahvuutena sitoutunut, oma henkilöstö

Tutustu yritykseen: www.raktsto-nousiainen.fi

Rakennustoimisto Nousiainen poikkeaa alan valtavirrasta siinä, että yhtiö toteuttaa rakennushankkeet pääosin oman henkilöstön voimin. 

Rakennustoimisto Nousiainen Oy on toiminut Uudenmaalla vuodesta 1972 ja saavuttanut vankan aseman luotettavana ja laadukkaana rakennusliikkeenä. Yhtiö on keskittynyt liike-, teollisuus- ja julkiseen rakentamiseen. Toimialueena on toimitusjohtaja Juha Nousiaisen mukaan Keski-Uusimaa. -Tällä hetkellä ajankohtaisia hankkeita ovat Paijalan koulun laajennus Tuusulassa ja Vantaan Energian sähköasema.

Paijalan koulu laajenee taas

Paijalan koulu on yhtiölle tuttu hanke. ”Toteutimme Paijalan koulun edellisen laajennuksen vuonna 2008. Nyt koulua laajennetaan taas ja toimimme hankkeen pääurakoitsijana”.
Nousiainen kiittelee Tuusulan kuntaa siitä, että on vaatinut urakkaohjelmassaan tehtävän runko- ja lämmöneristystyöt sääsuojan alla. Varmistutaan siitä, että rakenteet pysyvät kuivina syyssateilla. Hanke valmistuu helmikuussa 2016, joten nyt tarjoamme kiivaasti osaamistamme uusiin kohteisiin”.

Laatu ennen kaikkea

Nousiainen on nähnyt vuosikymmenten aikana rakennusalan nousut ja laskut. ”Mielestäni selkeä taitekohta oli 90-luvun lama, jolloin urakoiden aikataulut kiristyivät ja josta kumpusivat mm. kosteus- ongelmat. Urakointi on myös muuttunut ja hankkeissa käytetään yhä enemmän alihankkijoita oman henkilöstön sijaan. Meidän vahvuutemme on se, että olemme aina panostaneet laatuun ja toteutamme urakat valtaosin omalla henkilöstöllä. Mielestämme oma henkilöstö on vahvuus, josta haluamme pitää kiinni. Rakennusliikkeet ovat viime vuosina panostaneet merkittävästi myös laatujärjestelmien kehitystyöhön. Me aloitimme panostukset jo 1990-luvulla. Tällä hetkellä käytössämme on laadunvarmistusmenettely, jolla varmistamme työsuorituksen ja käytettävien materiaalien korkean laadun. Laadun hallintaan sisältyvät yrityksemme kaikki toiminnot ja sovellamme ISO 9002-standardin vaatimuksia”.

Turvallisuus on ykkösasia

Yhtiössä on panostettu määrätietoisesti myös turvallisuuteen. ”Meidät on palkittu useana vuonna alan työturvallisuuskilpailuissa. Turvallisuutta on myös se, että haluamme pitää kiinni henkilöstöstämme, emmekä ole alan haasteista huolimatta juurikaan lomauttaneet henkilöstöämme. Olemme näin myös turvallinen työnantaja henkilöstöllemme”.