Pajuniitty_solidhouse_300_CMYK

Valmisosarakentaminen lyhentää rakennusaikaa

Rakentamisessa tulisi ajatella resurssien säästämistä, sillä huonosti suunniteltu ja toteutettu työ voi aiheuttaa turhia kustannuksia, kun taas järkevä rakennusprosessi säästää niissä. Siksi teollinen rakentaminen on saanut yhä suuremman merkityksen Suomessa. Tehtaalla tehdään kaikki esivalmistelut ja tuotetaan mahdollisimman valmis lopputuote, joka sitten asennetaan ripeästi työmaalla.

Sementtivalimo A. Pajuniityn Hetivalmis perustus -konsepti perustuu juuri teollisen rakentamisen tuomiin hyötyihin. – Talvella on turha muurata perustuksia työmaalle, kun ne voi koota valmiiksi palkkirakenteeksi tehtaan lämmössä. Näin urakan edistyminen ei ole sään armoilla, Ari Pajuniitty toteaa. Sisätiloissa tehty perustustyö säästää runkojen kuivatusajassa, nopeuttaen urakan etenemistä ja aikaistaen valmiiden tilojen käyttöönottoa. Hetivalmis perustuksien pystyttäminen työmaalla tapahtuu vaivattomasti vain muutamassa tunnissa.

Pajuniityn mukaan yrityksen ratkaisu sopii lähes kaikkeen rakentamiseen. – Hetivalmis perustuksia voi vaikka laittaa koirankopin alle, hän hymyilee ja lisää, että pääasiassa kaikki, mikä tontille valetaan voi hyötyä Sementtivalimo A. Pajuniityn palvelusta. – Aina kannattaa kysyä meiltä, olemme vuosien aikana tehneet monenlaista emmekä ikinä ole vastanneet asiakkaalle, että emme voi suorittaa työtä. Kysyminen ei maksa mitään, joten olkaa rohkeasti yhteydessä meihin.