Uudenkaupungin-Rakennus-Putkitus-Oy_solid_house

Valttina monipuolisuus

Tutustu yritykseen www.urp.fi

Uudessakaupungissa toimivan yrityksen arki on vaihtelevaa; päivä voi alkaa okt:n huoltokeikalla ja päättyä teollisuuden pariin prosessiputkien korjaustöihin.

Uudenkaupungin Rakennus-Putkitus Oy:llä on takanaan pitkä historia. Yritys perustettiin kahden putkimiehen voimin vuonna 1976. Vuosien saatossa omakotialojen putkiurakoista on kasvettu pikku hiljaa kohti suurempia projekteja. Tällä hetkellä yrityksen toimenkuva on äärimmäisen laaja kattaen LVI-alan palvelut laidasta laitaan. ”Teemme perinteisiä lämpö- ja vesijohtotöitä, teollisuusputkiasennuksia, ilmanvaihto-, ja jäähdytyslaitteiden asennuksia ja kunnossapitoa, kiinteistöautomaatiojärjestelmiä, maalämpöjärjestelmiä…, luettelee toimitusjohtaja Joonatan Kulmala täyden palvelun talonsa tarjontaa, joka kattaa kiinteistötekniikan lähes kokonaisuudessaan. Yrityksen palveluita eivät käytä pelkästään yksityiset tai taloyhtiöt, vaan myös teollisuuden toimijat. – Asiakkaisiimme lukeutuu mm. Valmet Automotive, jonne teimme hiljattain Daimler-Mercedeksen mm. korihitsaamon jäähdytysjärjestelmät ja ilmanvaihtoasennukset, Kulmala jatkaa. Kaiken muun ohella yrityksellä on myös oma myymälä, josta löytyy kattava valikoima LVI-alan tuotteita.

Palvelutarjonnan laajentuessa myös henkilökunnan määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin. Tällä hetkellä yritys työllistää yhteensä yli 30 työntekijää, joista reilu parikymmentä omaa vakinaista henkilöstöä ja loput eri alojen alihankkijoita.

Vesivahingot voi välttää vain ennakoinnilla

Yksi Uudenkaupungin Rakennus-Putkitus Oy:n päätoimialoista löytyy edelleen perinteisten putkiremonttien parista ja esimerkiksi viime vuonna yrityksen toimesta noin 300 asuntoa sai vesijohtonsa kuntoon. Putkiremontti on monen kerrostaloasukkaan mielessä suuri pelottava peikko, mutta todellisuudessa ei remontinaikainen työskentely välttämättä vaikuta juurikaan asumismukavuuteen. Uudessakaupungissa on suuritöisten linjasaneerausten sijaan uusittu pelkät vesijohdot, viemärit on saneerattu pinnoitus menetelmillä, tällöin myös vesikatkot ovat todella lyhyitä, vain muutaman tunnin mittaisia. – Putkiremonttia tehdessä on tärkeä ottaa asukkaat ja heidän lähtökohtansa huomioon, sillä heillehän me tätä hommaa teemme, Kulmala pohdiskelee.

Yrityksessä kannustetaan myös taloyhtiöitä pohtimaan putkiremonttien tarvetta jo hyvissä ajoin ennen suurempien ongelmien ilmaantumista. Hälytyskellojen tulisi soida viimeistään silloin, kun pieniä paikkauksia tekevä putkimies alkaa olla taloyhtiössä viikoittainen näky. Toistuvat korjauskustannukset kasvavat helposti suureksi kulueräksi eivätkä jatkuvat vuodot putkistoissa luonnollisestikaan tee hyvää myöskään talon rakenteille.

Saneeraustoimenpiteet eivät koske vain kerrostaloja, myös omakotitalojen järjestelmät vaativat korjausta ja huoltoa. Uudisrakentajille että saneeraajille Uudenkaupungin Rakennus-Putkitus Oy:llä on tarjota avaimet käteen periaatteella kaikki LVI-alan työt ja tarvikkeet suunnittelusta lähtien.

Uudenkaupungin-Rakennus-Putkitus-Oy_300_CMYKMaalämmöstä säästöjä

LVI-alan moniosaajayritys tarjoaa asiakkailleen myös kustannustehokkaita lämmitysratkaisuja. – Energiansäästöä haetaan nyt joka paikasta ja silloin maalämpö ja siihen liittyvät lämpöpumppujärjestelmät ovat ehdottomasti paras ratkaisu, Kulmala kertoo. Maalämpö sopii oivallisesti niin omakotitaloihin kuin isompiinkin kiinteistöihin, jopa kerrostaloihin.

Jos kiinteistö päätetään siirtää maalämmön piiriin, lähtee projekti aina käyntiin huolellisella kartoitustyöllä. Nykyisestä energiankulutuksesta saatujen tietojen mukaan uusi järjestelmä pystytään mitoittamaan hyvinkin tarkasti kiinteistön tarpeen mukaiseksi, jolloin säästöjen määrä maksimoituu. Itse lämmitysjärjestelmästä toiseen vaihtaminen vie suunnittelutöineen päivineen vain muutaman viikon.

Uudessakaupungissa ensimmäinen kerrostaloyhtiö heräsi maalämmön tarjoamiin säästömahdollisuuksiin viime vuonna. Kyseessä oli 1970-luvulla rakennettu, yhteensä viidestä kerrostalosta koostuva taloyhtiö, jonka kaukolämpöjärjestelmä alkoi olla käyttöikänsä päässä. Saneerauksen yhteydessä taloyhtiö päätti siirtää kaikki 119 asuntoansa maalämmön piiriin, sillä laskelmien mukaan vaihdosta syntyvä säästö olisi niin merkittävä, että investointikustannukset saataisiin takaisin jo 6-7 vuoden kuluessa. – Mielestäni tämä antaa ajattelemisen aihetta monelle taloyhtiölle, Kulmala toteaa.