Vartsalan_vanhakoulu_solid-House_300_CMYK

Vanha kyläkoulu muuttui idylliseksi myymäläksi

Tutustu yritykseen: www.vartsalanvanhakoulu.fi

Kun yrittäjä Pirjo Laurilalle aikoinaan suositeltiin vanhaa Vartsalan koulurakennusta kynttiläpajan paikaksi, oli ensimmäinen ajatus ”ei ikinä”. Pikku hiljaa idea alkoi kuitenkin kypsyä ja tänä päivänä, seitsemän vuoden ahkeran remontoinnin jälkeen, Vartsalan Vanha Koulu palvelee asiakkaitaan kahvilana, sisustus- ja lahjatavaramyymälänä sekä kynttiläpajana. Myymälän aukioloaikojen ulkopuolella tilaa vuokrataan juhlien järjestäjille ja koulun päädyssä sijaitseva asunto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden majoittumiseen.

Kesä on Kustaville ehdotonta sesonkiaikaa ja silloin myös Vartsalan Vanha Koulu täytyy asiakkaista. Ostoksien ohella moni nauttii vanhan koulun kauniista pihapiiristä esimerkiksi aamiaista syöden tai kuohuviinibaarin antimia siemaillen. – Ensi kesään mennessä tarkoituksena on kunnostaa myös ranta, jolloin myymäläämme pääsee omalla veneellä, Laurila lupaa.

Vierailu Kustavissa kannattaa toki muinakin vuodenaikoina, sillä seutu on uskomattoman kaunista ympäri vuoden. Myös Vartsalan Vanhassa Koulussa riittää uutta ihasteltavaa jopa viikoittaisille kävijöille, sillä lahjatavarapuolen valikoima uudistuu jatkuvasti. Ostoksille kannattaa suunnata jo pelkästään Laurilan valmistamien kauniiden kynttilöidenkin vuoksi. Myös leipomotuotteissa näkyy yrittäjän oma kädenjälki. – Leivomme täällä muun muassa Suomen parhaat munkit, kertoo Laurila hymyillen. Tuotteiden ohella iloinen yrittäjä haluaa panostaa myös palveluun ja pysähtyykin mielellään juttelemaan asiakkaidensa kanssa aina kun mahdollista. – Myymälän kautta olen saanut myös paljon hyviä ystäviä, Laurila kertoo.