varsinaisbitumi_solidhouse_300_CMYK

Vesikaton huoltaminen on velvollisuus

Lisätietoja yrityksestä: www.varsinaisbitumi.fi

Pääkaupunkiseudulla vesikattojen ammattilaista työllistävät 80- ja 90-luvuilla rakennettujen kiinteistöjen vesikattosaneeraukset. Isoilta remonteilta vältyttäisiin, jos kattoa huollettaisiin säännöllisesti.

Kun bitumikatto saavuttaa kriittisen 25 vuoden iän, olisi taloyhtiöiden hyvä olla hereillä ja pyytää ammattilainen tarkistamaan katon kunto. Aina katossa ei ole havaittavissa näkyviä vikoja, joten asiantuntijan kokemus ja tarkka silmä voi säästää kiinteistönomistajan suuremmalta remontilta.

Huoltopalvelut – helppoa ja huoletonta asiakkaalle

Vesikaton kuntoa ylläpidetään suorittamalla sille vuosihuolto kaksi kertaa vuodessa. Keväisin katon kunto tarkastetaan talven jäljiltä, ja syksyisin kattokaivot ja sadevesikourut puhdistetaan pudonneista lehdistä, sekä tarkastetaan että katto on valmis talvea varten. Ammattilainen tietää vesikaton kriittiset paikat ja osaa arvioida huoltotoimenpiteiden tarpeellisuuden. Valtakunnallinen vedeneristysalan ammattilainen ja bitumikattojen asiantuntija Varsinaisbitumi Oy solmii yritysasiakkaidensa kanssa vuosihuoltosopimuksia, mutta tekee paljon myös pelkkiä kuntokartoituksia, huoltotöitä ja saneerauksia avaimet käteen -palvelulla. Myös akuutit huoltotoimenpiteet onnistuvat.

– On taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden velvollisuus reagoida ajoissa ja pyytää ammattilaista tekemään kuntokartoitus. Kun katto vuotaa, ollaan jo pahasti myöhässä, muistuttaa Etelä-Suomen aluejohtaja Henri Paasivirta.

Monipuolinen vesikattojen ammattilainen

Vesikattoja huoltava ja saneeraava Varsinaisbitumi Oy on vuonna 1991 Turkuun perustettu täysin suomalaisomisteinen yritys, jolla on toimipisteitä ja sisaryrityksiä ympäri Suomen. Koska taantuman myötä uudisrakentaminen on hiljentynyt, Etelä-Suomessa yritystä työllistävät tällä hetkellä eniten saneerauskohteet. Referenssilistalta löytyy mielenkiintoisia kohteita, kuten Sibelius-Akatemia ja kuuluisa Tallbergin talo, joiden bitumikattosaneerauksissa yritys on ollut mukana. Molemmissa projekteissa materiaalina käytettiin erikoistuotetta, kuparipintaista bitumikermiä. Etelä-Suomessa yrityksen asiakaskunta koostuu lähes yksinomaan yritysasiakkaista.
Varsinaisbitumi Oy:n jokapäiväiseen toimintaan liittyy oleellisesti ympäristöasiat ja elinkaariajattelu. Jokin aika sitten yrityksessä lähdettiin jalostamaan ajatusta vanhojen bitumikermien kierrätyksestä, ja oikean yhteistyökumppanin löydyttyä kierrättämisestä on tullut mahdollista. Nyt yritys kierrättää kaiken kierrätettävissä olevan materiaalin. Vastikään Tallinnaan perustetun toimipisteen myötä yritys vie elinkaariajattelua ja suomalaista osaamista myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Yrityksessä toivotaan, että se erottuisi kotimaan markkinoilla juuri suomalaisuudellaan: – Olemme puhtaasti suomalainen yritys, joten verorahat jäävät kotimaahan yhteiseen hyvään, Paasivirta sanoo.

Tarkkuutta tuotteen valintaan!

Bitumin asiantuntijana Varsinaisbitumi Oy:ssä tiedetään tarkkaan, mikä tuote sopii mihinkin kattoon ja mikä on tuotteen käyttöikä. Yritys on mukana bitumin maahantuontiorganisaatiossa, joten yhteistyö tuotteiden kehittämiseksi valmistajien kanssa on tiivistä. Tuotteliaan yhteistyön tuloksena ovat esimerkiksi pohjoisiin olosuhteisiin kehitetyt Eurogum-tuotteet, jotka sisältävät enemmän kumia ja ovat siten joustavampia. Tuotevalikoimasta löytyy vaihtoehtoja myös vihreämmästä vaihtoehdosta kiinnostuneille isännöitsijöille ja kiinteistönomistajille. – Meillä on myös ekotuotteita, kuten Carrara-kermi, jolla on ilmaa puhdistava vaikutus, Paasivirta luettelee. Varsinaisbitumi Oy:n tuotteet soveltuvat käytettäväksi tasakattoihin.

Paasivirta muistuttaa, että kaikki markkinoilla olevat tuotteet eivät sovellu kaikille katoille ja kaltevuuksille. – Tuotteiden soveltuvuuksissa voi kääntyä vaikkapa Kattoliiton Toimivat katot 2013 -julkaisuun tai Suomen Rakennusinsinöörien liiton julkaisuun. Joka tapauksessa, on oltava tarkkana, että väärää tuotetta ei laiteta väärään paikkaan!