Vesivahingossa auttaa ammattilainen

Äkillisen vesivahingon sattuessa on välittömästi otettava yhteyttä alan ammattilaiseen. Vasta sitten, kun jälkivahingontorjuntatyöt on tehty, on aika selvittää tuhon laajuutta ja ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön.

Jos vesivahinko yllättää, ensimmäinen ja tärkein tehtävä on torjua mahdolliset lisävahingot. Kun lisävahingot on saatu minimoitua esimerkiksi tukkimalla putkivuoto, on aika soittaa ammattilainen paikalle. Asiansa osaavan ammattilaisen hoidettua irtovesien poiston ja yleiskuivauksen voidaan alkaa kartoittaa vahingon laajuutta. Vaikka vesivahinko tuo mukanaan paljon huolta ja stressiä, on se myös oiva mahdollisuus päivittää kylpyhuone tai keittiö nykypäivään.

Vahingon laajuudesta riippuen koko saneerausprosessi purku-, kuivaus- ja rakennustöineen vie viikkoja, ellei jopa kuukausia. Vaikka kuivumista pystytään tiettyyn pisteeseen asti nopeuttamaan teknisillä laitteilla, ottaa se aina oman aikansa.

Päivystystä 24/7

Koska vesivahingon ennakoiminen on vaikeaa, jotkut alan yrityksistä ovat tavoitettavissa koko ajan. Vuorokauden ympäri päivystävä LP-Vahinkosaneeraus Oy on akuuteissa tapauksissa noin tunnin päästä työmaalla, tavanomaiset kosteuskartoitukset se tekee viimeistään seuraavana päivänä.

Yritykseltä löytyy kapasiteettia myös suurempien kohteiden haltuunottoon nopeasti ja luotettavasti. Vuoden 2011 juhannuksen aatonaattona se sai hälytyksen Sokos Hotel Flamingoon, jossa sattunut vesivahinko oli viiden kerroksen laajuinen. Heti seuraavana arkipäivänä yrityksen työntekijöitä oli paikalla jo lähes kaksikymmentä. Vaikka Sokos Hotel Flamingon vahinko oli yrityksen tähän­astisen historian suurin työmaa, tilat olivat uudestaan käytössä jo syyskuun aikana.

Kokemus takaa laadun

Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Lohjalla toimiva yritys työllistää kaikkiaan vajaa 30 ajan hermolla olevaa alan ammattilaista. Yrityksellä on omat sertifioidut kosteusmittaajat, vedeneristäjänsä sekä märkätilavalvojansa. Toimitusjohtaja Pertti Aronpää ja työnjohtaja Juha Kaikkonen kehuvat motivoitunutta ja kokenutta henkilökuntaansa: − Työntekijämme eivät ole mitään ummikkoja, he ovat nähneet paljon vahinkoja. Ammattitaito on karttunut kokemuksen kautta, 25 vuotta alalla työskennellyt Aronpää kertoo. Alaa ei opita koulun penkiltä, vaikka rakennusalan tausta tai koulutus antavatkin hyvät eväät alalla toimimiselle.

Ammattilaista valitessa tärkeimpänä kriteerinä kannattaa pitää työn laatua, ei hintaa. Jokainen huonosti ja pikaisesti hoidettu vesivahinko on tulevaisuuden sisäilmaongelma, ja niitähän Suomessa on jo riittämiin.