auranlvi

Vihreä energia lämmitys­muodoista suosituin

Auranmaan LVI-palvelu Oy toimii teollisuus- ja pientalorakentamisen parissa niin uudisrakennus- kuin saneeraustehtävissä. Yritys tarjoaa LVI-palveluita keittiö- ja kylpyhuoneremontteihin sekä asiantuntemusta eri lämmitysratkaisuihin. Hallituksen puheenjohtaja Jari Tuominen perusti Auranmaan LVI-palvelun vuonna 1989 ja johtaa keväästä asti osakeyhtiötä yhdessä toimitusjohtaja Jani Tabermannin sekä osakas Niko Tuomisen kanssa.

Maalämpö on selkeästi noussut suosituksi lämmitysmuodoksi, ja Jari Tuomisen mukaan maalämpöä toivotaan lähes poikkeuksetta pientalorakentamisessa. Vesi-ilmalämpöpumpun ja aurinkopaneelin yhdistelmä on erityisen suosittu saneerauksien yhteydessä, mutta Tuominen kertoo edelleen asentavansa perinteisiä öljykattiloitakin. – Syy käyttää öljykattilaa ja kaukolämpöä on matala investointikustannus. Toisaalta käyttökustannus on huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi maalämmön kohdalla.

Sopiva lämmitysmuoto riippuu kiinteistön koosta. Auranmaan LVI-palvelu laskee aina järkevimmän ratkaisun kohteeseen. Haastattelua tehtiin yrityksen työstämässä kiinteistössä, jonka lämmitysmuodoksi oli valittu vesi-ilmalämpöpumpun ja aurinkoenergian yhdistelmä. Kyseisen suuren kiinteistön kaukolämpökustannukset olivat yksinkertaisesti turhan rajut, ja uuden lämmitysinvestoinnin laskettiin maksavan itsensä takaisin lyhyellä aikavälillä. – Kuuntelemme aina asiakkaan toiveita, joustamme niiden mukaan ja ehdotamme sopivinta ratkaisua työhön kuin työhön.