Koivu-373

Viihtyvyyden ja tunnelman luoja

Turkulainen sisustusarkkitehti Päivi Himanen ei pelkää käyttää haastavia materiaaleja ja uskaliaita värejä. Opiskeluvuodet Italiassa ja pitkä kokemus itsenäisenä sisustusarkkitehtina toimimisesta Suomessa ovat tuoneet Himaselle rohkeutta ja näkökulmaa haastavienkin kohteiden suunnitteluun. Yksi Himasen mittavimmista projekteista viime aikoina on ollut syksyllä 2015 valmistunut Kaupunkikartano Ruokoranta, jonne tehtiin perusteellinen saneeraus. Asuinrakennuksesta julkitilaksi remontoidussa Ruokorannassa on käytetty kulutusta kestäviä materiaaleja sekä valtavirrasta poikkeavia sävyjä. Siellä on pyritty säästämään vanhaa, esimerkiksi takka on alkuperäinen. Tilojen 50-luvulle tyypillinen sirous on myös säilytetty, Himanen kertoo.

Sisustusarkkitehtina Himanen tuo miesvaltaisille työmaille ripauksen naisnäkökulmaa. – Ammattiylpeiden tekijöiden löytäminen on välillä haastavaa. Suomessa ei välttämättä uskalleta lähteä käyttämään haastavampia materiaaleja. Ruokorannan kohteessa oli ammattitaitoiset tekijät, jotka eivät empineet, Himanen kiittelee. Paikallista osaamista suosivalla Himasella on taustallaan tiivis yhteistyöverkosto. – Yksin en ole mitään, yhdessä kaikki on mahdollista, hän sanoo.

Yrityspuolella Himasen kohteita ovat mm. kahvilat ja neuvottelutilat. Lisäksi Himanen on suunnitellut jo 15 vuoden ajan Turun Hotel Centrolle lukuisia muutostöitä. Oli kyseessä julkinen tila tai yksityinen koti, Himasen pyrkimyksenä on luoda inhimillisen mittakaavan ja hyvän tunnelman omaavia tiloja, asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen.