Vilartin pääartikkeleita ovat erilaiset ilmalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput, mutta se valmistaa ja toimittaa nykyään kasvavissa määrin myös laite-, kylmä- ja pakastekontteja, jäätelökioskeja sekä grillivaunuja ja -kioskeja.

Vilart Teemu Heinonen Oy sai uudet toimivat tilat

Kylmälaitetekniikkaan perustuvien tuotteiden toimittajana ja asentajana tutuksi tullut Vilart Teemu Heinonen Oy toimii nykyään Somerolla uusissa 800 neliön tiloissa.

– Olimme ennen keskustassa, mutta tarvitsimme lisää työskentely- ja varastotilaa konttien ja lämpöpumppujen vuoksi. Nyt toimintamme on entistä sujuvampaa, toimitusjohtaja Teemu Heinonen kertoo.

Yrityksen pääartikkeleita ovat erilaiset ilmalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput, mutta se valmistaa ja toimittaa nykyään kasvavissa määrin myös laite-, kylmä- ja pakastekontteja, jäätelökioskeja sekä grillivaunuja ja -kioskeja. Tuotteita tarvitsevat muun muassa luomutilat ja -myymälät sekä esimerkiksi kaupungit.

– Kontti on helppo sijoittaa minne tahansa, eikä se vaadi erillisiä tiloja tai lisärakentamista. Sen etu on ilman muuta vaivattomuus, Heinonen tietää.

Asiakkaan tarpeet ovat aina lähtökohta, josta projektia lähdetään kuljettamaan eteenpäin. Usein asiakkaalla on olemassa valmiit mitat, joiden pohjalta kontti suunnitellaan ja tehdään mittatilaustyönä. Sen ulkonäköä voidaan muokata maalauksin tai teippauksin, jolloin siitä saadaan myös visuaalisesti miellyttävä ja käyttöpaikkaansa täysin soveltuva. Kontti voidaan asentaa pyörien päälle liikuteltavuuden helpottamiseksi.

– Meiltä saa myös vuokrakontteja, Heinonen muistuttaa.

Yrityksen tulevaisuudennäkymissä liiketoiminnan kasvu on tavoite, johon pyritään. Etenkin konttipuolella kehitys näyttää positiiviselta uuden mielenkiintoisen aluevaltauksen, lentokentille toimitettavien konttien, myötä. Yksi kontti on jo löytänyt kotinsa Arlandan lentokentältä ja jatkoa on luvassa.