Virheistä oppii

Kaksi edellistä vuotta ovat olleet Forssan Asentajat Oy:lle voitollisia. Monien vastoinkäymisten, tappiollisten vuosien ja yrityssaneeraukseen joutumisen jälkeen yritys päätti loppuvuodesta 2014 muuttaa toimintatapaansa sekä nostaa hintoja, ja se on tuottanut tulosta. Siitä lähtien jalat on pidetty tiukasti maassa: − Vaikka teemme voitollisen tilinpäätöksen, kestää kauan ennen kuin oma pääoma nousee. Tällä hetkellä meidän täytyy investoida laitteisiin. Emme hae suurta liikevaihtoa, vaan kannattavuutta, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Janne Vihreäsaari.

Teräsrakenteisiin erikoistuneen Forssan Asentajat Oy:n referenssiskaala on laaja. Yritys on valmistanut ja toimittanut runkorakenteita muun muassa Finavialle, toimittanut COR-TEN -levyjä muun muassa Länsimetrolle ja ollut mukana myös useissa haastavissa arkkitehtuurikohteissa. Vuonna 2007 yritys sai vuoden teräsrakennepalkinnon Hämeenlinnan Verkatehtaan kohteestaan, jonne yritys teki COR-TEN –teräksestä rakennuksen julkisivuverhoilut. Pian Forssan Asentajat Oy:n kädenjälkeä voi ihailla Turun Kaupunginteatterissa, jonka efektiseinät ovat yrityksen käsialaa. Yritykselle on lisäksi myönnetty teräsrakenteiden CE-merkintä EXC3-luokkaan, joka sallii siltarakenteiden ja jopa 8-kerroksisen kerrostalorungon rakentamisen.

Pitkäaikaiset asiakkaat eivät hylänneet yritystä pahimpien vastoinkäymistenkään keskellä, vaan tarjosivat yritykselle töiden lisäksi materiaaleja. Vihreäsaari on kiitollinen yhteistyökumppaneille, asiakkaille ja pankille, joilla oli suuri luotto yrityksen selviytymiseen. Kaikesta kokemastaan Vihreäsaari on oppinut, että asiat eivät selviä olan kohautuksella, vaan ongelmiin on tartuttava määrätietoisin ottein. Myös rehellisyys nousee arvoonsa vaikeuksien keskellä: − On vahvuus, kun itse pystyy myöntämään virheet. Niistähän oppii, Vihreäsaari toteaa.