Vuokratyövoima kasvattaa suosiotaan

Henkilöstöpalveluyrityksen kanssa toimiminen on hyvä ja turvallinen vaihtoehto sekä rakennusalan yritykselle että yksittäiselle työntekijälle.

Vuokratyövoiman käyttö rakennusalalla lisääntyy koko ajan, sillä viimeaikaisten suhdannevaihteluiden jälkeen moni alan yritys on huomannut, että on riskittömämpää palkata työntekijä henkilöstöpalveluyrityksen kautta. – Mikäli rakennusalan ammattilainen haluaa työllistyä pitkäksi aikaa, on paras reitti mennä töihin hyvään vuokrafirmaan, sanoo henkilöstöpalveluyritys Job Services:n aluepäällikkö Marko Pihlajamäki.–Meillätyöntekijäeioleriippuvainenyksittäisestärakennusliikkeestä.Josjollainyritykselläeioletöitätarjolla,niintoisellaon.

Huimassa nosteessa

Kaksi vuotta sitten perustettu Job Services on saavuttanut nopeasti jalansijaa omalla alallaan ja kasvanut huimaa vauhtia. Kentällä on tällä hetkellä töissä noin 350 työntekijää, ja liikevaihdon on tarkoitus nousta tänä vuonna 10 miljoonaan. Yritys toimii Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Rakennusalan työmarkkinatilanne kasvukeskuksissa ja etenkin pääkaupunkiseudulla on Pihlajamäen mukaan hyvä. – Esimerkiksi Helsingissä on menossa useita isoja hankkeita kuten Tripla, Kalasatama ja Jätkäsaari, joissa työvoimaa tarvitaan ympäri vuoden. Tarve työntekijälle tulee rakennusalalla yleensä hyvin nopeasti, mutta meidän kauttamme porukkaa saadaan paikalle jopa seuraavaksi aamuksi, Pihlajamäki sanoo.

Asenne ratkaisee

Job Services:n listoilta löytyy eri alojen osaajia aina reippaista rakennusapumiehistä työnjohtajiin ja vastaaviin mestareihin. Yksi perusperiaate uusia työntekijöitä palkatessa on hyvä suomen kielen taito sekä oikeanlainen asenne. – Rakennusalan hommat kyllä oppii jos halua ja intoa riittää. Kun fyysiset edellytykset ovat kunnossa ja asenne kohdillaan, löytyy töitä lähes varmasti, Pihlajamäki lupaa.

Job Service:lle on kunnia-asia pitää hyvää huolta työntekijöistään. – Meille tulee paljon työntekijöitä myös maakunnista, ja autamme heidät uudessa kaupungissa alkuun esimerkiksi järjestämällä asunnon, Pihlajamäki kertoo.