Vuosaaren viikingit

www.psk-group.fi

 

Kun osaamista, uskallusta ja tahtotasoa riittää, voi tuorekin yritystoiminta lähteä käyntiin vauhdilla.

PSK Group Oy on vielä yrityksenä suhteellisen uusi tulokas rakennusalalla, mutta sen taustalta löytyy silti erittäin vankkaa osaamista. Yrityksen toimitusjohtaja Timo Kareisto on tehnyt purku- ja timanttitöitä jo viidentoista vuoden ajan ja myös hänen yhtiökumppanillaan Toni Sirviöllä on alalta pitkä kokemus. – Päätimme perustaa yrityksen Tonin ehdotuksesta vuoden 2015 alussa. Molemmilla meillä oli jo tietty asiakaskunta valmiina, joten pystyimme lähtemään liikkeelle suhteellisen riskittömästi, Kareisto kertoo.

Miesten oli tarkoitus käynnistää yritystoiminta kaikessa rauhassa, mutta toisin kävi. Huhtikuussa 2015 toimintansa aloittanut PSK Group Oy sai ensimmäisen ison toimeksiantonsa jo toukokuussa ja toinen vastaava työmaa starttasi puolestaan saman vuoden heinäkuussa. – Molemmat isot toimeksiannot olivat vuoden mittaisia toimitilapuolen saneerauskeikkoja. Päätimme siis takoa, kun rauta oli kuumaa, Kareisto toteaa.

Monipuolista osaamista

PSK Group Oy:n palvelutarjontaan kuuluvat kaikenkokoiset purkutyöt, timanttiporaus ja -sahaus, erilaiset bob cat-työt sekä kallio- ja tarkkuuslouhinta. Vaikka yritys on nuori, on sen konekanta jo silti varsin kattava. – Tällä hetkellä suurin osa koneistamme on omia, kun taas joitakin harvemmin tarvittavia laitteita on järkevämpää vuokrata, Kareisto sanoo.

Monialainen ja osaava aliurakoitsijaverkosto laajentaa yrityksen kautta saatavaa palvelutarjontaa vielä entisestään. – Luotettavat aliurakoitsijat ovat kaikki kaikessa ja heidän avullaan pystymme toteuttamaan isompiakin urakoita. Suomen mittakaavassa tuskin on montaa yritystä, joka selviäisi kaikkein suurimmistakin työmaista täysin yksin, Sirviö sanoo.

Menestyminen vaatii uskallusta ja päättäväisyyttä

Kareisto itse päätyi alalle jo 18-vuotiaana erinäisten sattumien kautta. – Aluksi tein ihan vain lapiomiehen hommia, kunnes osaamiseni pikku hiljaa kehittyi ja työt muuttuivat vaativimmiksi ja vastuullisemmiksi. 21-vuotiaana olin jo esimiesasemassa ja vedin koko ajan isompia projekteja. Ennen oman yrityksen perustamista työskentelin muun muassa Eduskuntatalon saneeraustyömaalla, hän kertoo.

Timantti- ja purkutöitä tekeville ei ole tarjolla varsinaista koulutusta, vaan alalle opitaan tekemisen kautta. Menestyminen vaatii Kareiston mukaan uskallusta tarttua työkaluihin ja ottaa vastuuta. – Työ on likaista, pölyistä ja varsinkin aluksi myös fyysisesti raskasta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos halua ja päättäväisyyttä riittää, oppii silloin tekemään mitä vain. Myös pieni paineensietokyky ja joustavuus ovat meidän alallamme hyviä ominaisuuksia, sillä aikataulut ovat usein tiukkoja, Kareisto pohtii. – Kun pienemmät saneerausurakat hoitaa hyvin, alkavat rakennusliikkeet kyllä ajan myötä tarjota myös isompia kohteita ja enemmän vastuuta, Sirviö lisää.