Yhteistyö auttaa onnistumaan

Yhteen hiileen puhaltaminen on kaiken a ja o – se tiedetään myös turkulaisessa kiinteistöhuoltoa, siivousta ja isännöintiä tarjoavassa Jäkärlän Huolto Oy:ssä. Yhteistyö taloyhtiöiden kanssa on tärkeää, mutta myös henkilöstöön täytyy voida luottaa. – Meillä on loistava huoltomiesten tiimi. He ovat ammattiylpeitä, sitoutuneita työhönsä ja pitävät kentällä liikkuessaan silmät auki mahdollisten kehitysideoiden varalta, kertoo isännöitsijä Katrin de Wit. Yhteishenki yrityksessä on muutenkin kohdillaan, sillä kaikki työntekijät huoltomiehestä toimitusjohtajaan toimivat rinta rinnan.

Taitavan isännöitsijän rooli korostuu etenkin taloyhtiöissä tehtävien suurempien remonttien aikana. Myös Jäkärlän Huollon vastuulla oleva kiinteistökanta alkaa ikänsä puolesta olla vailla erilaisia korjaustöitä, ja isännöitsijät toimivat niiden suunnittelussa ja toteutuksessa ennen kaikkea yhteyshenkilönä taloyhtiön, asukkaiden ja urakoitsijan välillä. – Isännöitsijän täytyy olla myös itse kiinnostunut asiasta ja osata ehdottaa remontteja ennen kuin ne tulevat liian kalliiksi. Lisäksi hänen täytyy pystyä pitämään langat käsissään myös mahdollisissa ongelmatilanteissa, sanoo toimitusjohtaja ja isännöitsijä Tomi Lastuniemi.

Yksimielinen hallitus on myös tärkeä tekijä projektin onnistumisessa, eivätkä henkilöt saa lähteä kinaamaan keskenään. – Täytyy muistaa, että remontit ovat pitkiä prosesseja, joissa jokainen joutuu joustamaan, de Wit ja Lastuniemi sanovat. Remontteja tai niiden kustannuksia ei kuitenkaan kannata turhaan pelätä, sillä yhteistyöllä ja asiallisesti hoidettuna ne sekä parantavat asuinmukavuutta että nostavat asuntojen arvoa.