DSC00390

Yksiöstä hotelliin – monipuolinen maalausliike palvelee urakassa kuin urakassa

Hannu Koivuluoma löysi nuorena poikana tiensä maalausalalle. Vuonna 1983 hän perusti oman yrityksen, ja tänään, yli 30 vuotta myöhemmin, hän on edelleen samalla tiellä. Maalaustyö Koivuluoma tekee tasoite- ja maalaustöitä mm. kerrostaloasuntoihin ja liikehuoneistoihin. Niin pienet kuin suuretkin rakennusliikkeet käyttävät ahkerasti Koivuluoman palveluita erilaisissa kohteissa.

Tällä hetkellä maalausliike tekee tasoite- ja maalaustöitä Hotel Presidentissä. Kyseessä on iso projekti, jonka aikana Koivuluoman tasoittajat ja maalarit käsittelevät hotellin huoneet, käytävät ja rappukäytävät. Urakka on yrityksen toinen hotelliprojekti: joulukuussa 2015 valmistui Hotel Hiltonissa noin vuoden kestänyt työ. Kohteessa koko hotellin kaikki seinät ja katot tasoitettiin ja maalattiin.

Koivuluoma on erittäin tarkka työnlaadusta, ja pitää siksi myös huolen siitä, että jokainen työntekijä tekee sen, minkä hän parhaiten osaa. – Henkilökunta on jakautunut ryhmiin, joissa tasoitemiehet tekevät pelkästään tasoitetöitä, ja maalarit ainoastaan maalaustöitä, hän kertoo. Ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi on erittäin tärkeää, että työkalut ovat parhaat mahdolliset. – Olen kokeillut erilaisia maaleja ja tasoitteita, mutta Teknoksen kanssa yhteistyö on sujunut todella hyvin, ja tuotteet ovat ensiluokkaisia.

Koivuluoman mukaan ala on piristymään päin, ja hän ennustaa kiireistä kesää kaikille alan toimijoille. Oman yrityksen kohdalla näkymät ovat erinomaiset: sopimus Helsingin kaupungin kanssa vuokra-asuntojen kunnostamisesta, Hotel Presidentin urakka ja juuri alkanut kerrostaloprojekti pitävät Koivuluoman maalarit kiireisinä. – Olemme kuitenkin varautuneet ottamaan vastaan myös muita toimeksiantoja isompien rinnalle, joten kaiken kaikkiaan tilanne näyttää hyvältä.