lattools

Ympäristöystävällinen tapa rakentaa

lattools2Muoti ja trendit vaikuttavat suuresti kotien ilmeeseen ja tyyliin, mikä ilmenee varsinkin kunnostustoimia suunnitellessa. Visiot muodostetaan usein sisustuslehdistä löytyvien pohjaratkaisujen ja pintavaihtoehtojen perusteella. Mitä enemmän kunnostustoimia suunnitellaan ja mitä tarkemmin toiveet määritellään, sen helpompi ammattilaisen on budjetoida ja aikatauluttaa työt. Ammattikirvesmies ja timpuri Jussi Lattu pyrkii aina olemaan vahvasti mukana töiden suunnitteluvaiheessa, jotta hän voisi neuvoa tilaajia kustannustehokkaissa toteutustavoissa.

–Ammattilaisen puoleen kannattaa aina kääntyä, jos on vähänkin epävarma jostain. Sitä varten olemme täällä, Lattu toteaa.

Lattu on nuoresta pojasta lähtien edennyt rakennusalalla ja omaa pitkän kokemuksen rakentamisen eri osa-alueilta. Hänen yrityksensä Laatupinnoite toteuttaa laajoja sisäremontteja runkorakentamisesta vesieristystöihin sekä julkisivurappauksia ja -korjauksia. Vuosien aikana Laatupinnoitteen ammattilaiset ovat tutustuneet hyvinkin erilaisiin projekteihin ja toteuttaneet monipuolisesti kohteita museoista NHL-pelaajien spa-osastoon ja merkittävien rakennuksien julkisivurappauksiin. Lähivuosina henkilökunta on saanut työskennellä erikoisempien projektien parissa, niistä mainittakoon ekotalot.

Ekotalo omaa perinteisesti rakennettuun taloon verrattuna paremman lämmöneristyksen, energiatehokkaat ja ekologiset lämmitysratkaisut sekä alhaisemman sähkö- ja vedenkulutuksen. Rakennusmateriaalit koostuvat yleisimmin uusiutuvista luonnonmateriaaleista ja mielellään kierrätetystä materiaalista, esimerkiksi puu ja tiili ovat ympäristöystävällisiä ja pitkäikäisiä raaka-aineita. Ekorakentaminen on oiva esimerkki trendeistä, joita seurataan ja ekologiset ratkaisut tulevat varmasti näkymään yhä vahvemmin tulevaisuudessakin.