Porin Teräsmyynnin asiakkaita ovat pienet metallialan yritykset, rakennusliikkeet sekä muun muassa julkisyhteisöt.

Yrittäjyys on kovaa, mutta palkitsevaa

jks_160www.porinterasmyynti.fi

 

Yli 30 vuotta rakennusalalla työskennelleet yrittäjät tietävät, kuinka rankkaa yrittäminen voi olla. Mutta kun työstään nauttii ja tekeminen on veressä, pienet vastoinkäymisetkään eivät tunnu niin suurilta.

Yrittäjyys vaatii paljon työtä, sen tietävät myös Porin Teräsmyynti, J.K. Santala Oy:n yrittäjät Juha ja Sauli Santala, jotka ovat toimineet rakennusalalla jo neljänä vuosikymmenenä. Veljekset Juha ja Sauli Santala ymmärtävät pienyrittäjien haasteet ja ongelmat: − Kaikenlaiset sertifikaatit tappavat pienet yritykset, sillä ne ovat kalliita. Esimerkiksi teräsrakenteiden sertifikaatti ei takaa mitään, se ei vaikuta itse työntekoon millään tavalla, Santalat kertovat.

Kokemukset rikastuttavat

Juha Santalalla yrittäjyys oli mukana jo lapsuuden ajan leikeissä. Kun äiti jätti Santalan yksin kotiin, oli poika ripustanut talon seinään kyltin “rautakauppa”. Rakennusalalla Juha ja Sauli Santala ovat olleet yli kolmekymmentä vuotta. Veljekset ovat tehneet muun muassa saneerauspurkutöitä ja timanttiporausta, sekä rakentaneet teräsrunkoisia halleja. 1970-luvun lopulla Santalat olivat aikaansa edellä ja rakensivat muovisia ponttoonilaitureita, joista eräs on vieläkin paikallaan Noormarkun rannassa. Teräsalalle Santalat ovat päätyneet oman ammattinsa ja aikaisempien projektien kautta. Sauli Santala on koulutukseltaan hitsari ja Juha Santala työkaluviilaaja.

− Kun teimme purkutöitä, rakensimme itse kuorma-autoomme vaihtolavat. Maksoimme teräksestä silloin kolminkertaisen hinnan. Siitä saimme idean tarjota helposti kohtuuhintaista terästä, Juha ja Sauli Santala kertovat.

1990-luvun lama oli aistittavissa, mutta vuonna 2008 lama yllätti yrittäjät täysin. Santalat päättivät hakea tuolloin liikenneluvat kuorma-autoon, jota olivat käyttäneet omiin ajoihinsa jo toistakymmentä vuotta.

− Nyt meillä on kolme autoa. Ajamme pääasiassa rautakaupoille ja rakennusliikkeille, Juha ja Sauli Santala kertovat.

− Kaikkea olemme kokeilleet ja rahat niihin tuhlanneet, Santalat naurahtavat.

“Asiakas on kuningas”

Porin Teräsmyynti toteuttaa asiakkaan toiveet joustavasti ja luotettavasti. Yrityksen asiakkaita ovat pienet metallialan yritykset, rakennusliikkeet sekä muun muassa julkisyhteisöt. Santalat eivät koe, että heidän yrityksensä kilpailisi muiden alan toimijoiden kanssa.

− Annamme tarjouksen, ja jos kauppoja ei tule, niin sitten niitä ei tule. Monet asiakkaat meille soittaessaan eivät edes kysy hintaa, vaan tiedustelevat milloin tavara toimitetaan. He tietävät että panostamme palveluun, olemme luotettavia ja hintatasomme on kohtuullinen. Silloin kauppa joko tulee tai ei, Juha ja Sauli Santala toteavat.