O. Kylänpää Oy on erikoistunut kiinteistönhoitoon ja teiden kunnossapitoon.

Yrittäminen vaatii sinnikkyyttä

www.okpalvelut.fi

Kokenut kunnossapitoalan yrittäjä kertoi meille yrittäjän arjestaan ja antoi samalla vinkkejä yrittäjäksi aikoville.

− Jotta yritys menestyy, vaaditaan paljon sinnikkyyttä, joustavuutta ja ahkeruutta, tiivistää koko aikuisikänsä yrittäjänä toiminut Olli Kylänpää. Hänen yrityksensä O. Kylänpää Oy on erikoistunut kiinteistönhoitoon ja teiden kunnossapitoon. Hoidamme Lounais-Suomen alueella lähes kaikkea ulkoalueiden hoitoon liittyvää: viherhoidon, talvikunnossapidon, pihojen ja katujen puhtaanapidon sekä vaihtolavapalvelut.

– Koneiden kanssa touhutessa pääomakustannukset ovat aina suuria ja kunnossapitoalalla sesongit lyhyitä, mutta työntäyteisiä. Alan haasteellisuudesta ja pitkistä päivistä huolimatta Kylänpää ei vaihtaisi yrittäjän arjestaan pois päivääkään.

– Asiakkaan tyytyväisyys palkitsee aina, kertoo Kylänpää.

Hyvät työntekijät ovat kaiken A ja O

Tällä hetkellä O. Kylänpää työllistää kolme vakituista työntekijää, joista kaksi toimii kiinteistönhoito- ja tien kunnossapitopalveluissa ja yksi kuljetuspuolella. Keväisin, pahimman kiiresesongin aikaan, yritys työllistää lisäksi useampia kiireapulaisia. Hyvien yhteistyökumppaneiden ja alihankkijoiden ohella osaavat työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. Kylänpää kehuu henkilöstöään erityisesti joustavuudesta ja oikeanlaisesta asenteesta.

− Minulla on niin hyvät työntekijät, että välillä tulee paineita, pystynkö olemaan heille niin hyvä johtaja, Kylänpää myöntää nauraen.

Luonnollista kasvua

Toiminimellä vuonna 2007 aloittanut Kylänpää vaihtoi liikemuotoa vuonna 2014. Samoihin aikoihin hän osti kuljetusliiketoiminnan ja palkkasi yhden uuden työntekijän. Yhdeksässä vuodessa yritys on kasvanut tasaisesti, ja samaa luonnollista kasvua on toivottavasti odotettavissa myös tulevaisuudessa.

− Työllisyysnäkymät tuleville vuosille ovat hyvät, Kylänpää kertoo. Yrityksen asiakaskuntaa ovat kaupungit ja kunnat, yritykset sekä yksityiset.

– Päätoimialueemme on Lounais-Suomi, mutta tarvittaessa menemme kauemmaskin. Toiminta on siellä, missä työt ovat, Kylänpää naurahtaa.