helsinginkuivaustekniikka_solidhouse_web

Kokonaisvaltaista palvelua vesivahingon yllättäessä

Vesivahingot ja kosteusvauriot ovat ikäviä yllätyksiä, joiden kuntoon saattaminen vaatii ammattimaista näkemystä ja vahvaa kokonaiskuvan hallintaa.

 

Viisi vuotta sitten yhden miehen yrityksenä toimintansa aloittanut Helsingin kuivaustekniikka Oy työllistää tänä päivänä viisitoista henkilöä ja palvelee asiakkaitaan laajasti ympäri pääkaupunkiseudun. Asiakaskunta koostuu pääosin erikokoisista isännöintifirmoista, mutta yrityksen kosteusvauriopäivystykseen voivat ottaa yhteyttä aivan yhtä lailla yksityisasiakkaatkin.

 

Vesivahingon yllättäessä Helsingin kuivaus­tekniikka Oy palvelee niin kuivaamisen, kosteuskartoituksen kuin korjausrakentamisenkin osalta. – Myös sisäilmapuoli on mukana yhteistyökumppaneidemme kautta, koska se liittyy niin kiinteästi yhteen kosteusvaurioiden kanssa. Usein tilanne on se, ettei asiakas välttämättä osaa arvioida ongelmansa syytä kovin tarkasti. Aloitamme tekemällä kosteuskartoituksen, mutta saatamme tulla siihen tulokseen, että kohteeseen tarvitaankin jonkin toisen alan ammattilaista, kertoo yrittäjä Markus Honkasalo.

 

Äkillisiä vahinkoja ja pitkäaikaisia ongelmia

Honkasalon mukaan yritystä tyypillisimmin työllistävät urakat ovat viikosta toiseen astianpesukone- ja kattovuotoja. – Vaikka vesikatteita remontoidaan koko ajan, on korjausvelkaa edelleen niin paljon, että vuotoja tulee tasaiseen tahtiin, yrittäjä kertoo.

Yllättäviä vahinkoja ja äkillisiä putkivuotoja sattuu paljon, mutta joukossa on aina myös kohteita, joissa ongelma on ehtinyt muhia pitkän ajan kuluessa. – Esimerkiksi vanhoissa valurautakaivolla varustetuissa kylpyhuoneissa vesi saattaa vuotaa kauan aikaa rakenteisiin, kunnes se sitten jossain vaiheessa huomataan vaikkapa alakerran katon maalien kupliessa, Honkasalo selventää. – Ihmettelen usein, miksi taloyhtiöt venyttävät putkiremonttia niin pitkälle, koska sen avulla tämän tyyppiset ongelmat olisivat ennakoitavissa. Linjasaneeraus on toki iso investointi, mutta myös useiden yksittäisten vesivahinkojen korjaus vaatii suuria summia, yrittäjä miettii.

 

Kokonaispalvelu on kaikkien etu

Olipa kosteusvaurion syy mikä tahansa, halutaan se aina mahdollisimman nopeasti kuntoon. Vakuutusyhtiöt saattavat vaatia, että korjaustyö kilpailutetaan kuivatuksen jälkeen, mutta jo työn sujuvuudenkin kannalta homma toimii usein parhaiten, kun yksi yritys hoitaa kaiken alusta loppuun saakka. – Kun yksi firma tekee kartoituksen, toinen purkaa ja kolmas kuivaa, on lopputulos harvoin hyvä, Honkasalo tietää.

 

Helsingin kuivaustekniikka Oy tarjoaa asiakkailleen kaikkein mieluiten kokonaisratkaisuja. – Kartoitus tarkoittaa myös sitä, että homma tarkentuu koko ajan työn edetessä. Kun jo purkamisen yhteydessä neuvotellaan siitä, miten kaikki kasataan, sujuu työ helpommin ja lopputulos on parempi, Honkasalo perustelee.

 

Työn oppii vain tekemällä

Honkasalon mukaan Helsingin kuivaustekniikka Oy:n viisitoistahenkinen porukka on tällä hetkellä juuri sopivan kokoinen, mutta tulevaisuudessa työntekijöitä voi olla toki enemmänkin. – Rekrytointi tosin on alan ikuinen ongelma. Osaavaa työvoimaa tarvittaisiin, mutta sitä on vaikea löytää, sillä suoraan koulunpenkiltä ei näihin hommiin yleensä tulla, yrittäjä tietää. – Kosteuskartoituksen tekeminen vaatii ymmärrystä rakenteista ja kykyä hahmottaa kokonaistilanne, minkä pystyy oppimaan vain erilaisia kohteita tutkimalla ja tonkimalla, mies jatkaa.

 

Alalle vuonna 1998 tullut Honkasalo on itsekin edennyt vaihe kerrallaan vesivahinkojen purkutöistä kosteusmittauksiin ja raportointeihin kartuttaen koko ajan näkemystään ja kokemustaan. Nyt Helsingin kuivaustekniikka Oy:tä johtavalla yrittäjällä on takanaan jo tuhansia kohteita, joten hän tietää mistä puhuu.

 

Kun itse homma on hallussa, menestyy alalla kuitenkin melko yksinkertaistenkin teemojen avulla. – Yrityksemme tunnetaan kentällä siitä, että pysymme aikatauluissa, teemme sen mitä lupaamme ja jos virheitä sattuu, kannamme vastuun myös niistä, Honkasalo linjaa.