betomix-kuvituskuva-web

Laadukkaat betonilattiat kestävät kulutusta

Valtakunnallisesti toimivalla perheyrityksellä on suunta selvänä: tarkoitus on valmistaa asiakkaille kestäviä betonilattioita viimeisimmät trendit huomioiden ja päihittää kilpailijat laadulla ja ammattitaidolla.

Betomix Oy aloitti betonilattioiden valmistuksen vuonna 2006 toiminimellä Kymenlaaksossa. Jo vuoden kuluttua kasvua oli kertynyt siinä määrin, että yritysmuoto vaihdettiin osakeyhtiöksi ja toiminnan pääpaino alkoi hiljalleen siirtyä pääkaupunkiseudun isoihin kohteisiin.

Tällä hetkellä Betomix Oy vaikuttaa valtakunnallisesti ja sen asiakkaina on joukko maamme tunnetuimpia rakennusliikkeitä. – Tulevaisuuden tavoitteisiimme kuuluu kasvaa alan ykköseksi ja laajentaa toimintaa kenties myös rajojen ulkopuolelle, kaavailee Katja Takalo, joka johtaa Betomix Oy:tä yhdessä miehensä Kimmo Takalon kanssa.

Mittavia projekteja

Betomix Oy työskentelee mittavien urakoiden parissa ja valmistaa lattioita esimerkiksi isoihin logistiikkahalleihin, joissa tärkeintä on saada aikaan kovaa kulutusta kestävää pintaa. Jotta lopputulos on mahdollisimman käyttöystävällinen, huolehtii Betomix Oy laadusta aina suunnittelusta lähtien. Kattava kalusto on myös ehdoton edellytys urakoiden jouhevalle etenemiselle. – Oma kalusto tuo liikkumavaraa, joten pystymme elämään tiukkojen ja muuttuvin aikataulujen kanssa. Käytössämme on myös pienempiä erikoiskoneita, jotka soveltuvat esimerkiksi haastaviin luolakohteisiin, Takalo kertoo.

Viime vuosina alalle on tullut paljon ulkomaalaisia yrityksiä ja kilpailu on sitä myötä koventunut. Takalo kuitenkin toivoo, että tilaajat katsoisivat urakoitsijaa valitessaan muutakin kuin pelkkää hintaa. – Huomiota kannattaa kiinnittää ennen kaikkea laatuun ja yrityksen referensseihin, eikä valita pelkästään halvinta. Betonilattioita kun on todella vaikea korjata jälkikäteen, hän muistuttaa.

Näyttävät design-lattiat

Kovan kilpailun ohella yrityksen täytyy kyetä mukautumaan myös uusiin trendeihin, jotka arkkitehdit yleensä määrittelevät. Tällä hetkellä ajankohtaisia ovat erilaiset design-lattiat, kuten mosaiikki-, kovabetoni- tai KCF-pinnoitukset. – Uudet tekniikat tulevat Suomeen Euroopasta tai Yhdysvalloista, ja usein niiden omaksuminen vaatii paljon työtä ja kokeiluja, Takalo kertoo. Myös Betomix Oy on kouluttanut aktiivisesti henkilöstöään design-lattioiden valmistukseen.

Pinnoitteiden avulla saadaan aikaan elävän näköinen lattia, joka tuo näyttävyyttä etenkin isoihin julkisiin tiloihin. – Esimerkiksi mosaiikkilattiassa pinta hiotaan auki, jolloin kivi tulee kauniisti näkyviin. Valittavissa on useita erisävyisiä kiviä ja tekniikalla voidaan toteuttaa myös kuvioita, Takalo kertoo. Betomix Oy:n valmistamia mosaiikkilattioita voi ihailla mm. Länsimetron ja Kehäradan junalaitureilla.