gr-putki-ja-saneeraus-web

Parempia putkiremontteja

gr putki ja saneeraus 190X57px

Lisätietoa yrityksestä: www.grputki.fi

Vantaalaisessa LVI-alan yrityksessä tiedetään, mitä onnistunut linjasaneeraus urakoitsijaltaan vaatii.

Pääkaupunkiseudulla linjasaneerauksien parissa operoiva GR Putki & Saneeraus on vuonna 2012 perustettu yritys, joka työllistää tällä hetkellä neljä omaa asentajaa ja 4-6 aliurakoitsija-asentajaa. Työmaita kertyy vuosittain neljästä viiteen, mutta lähes kaikilla yrityksen työntekijöillä on takanaan vielä sitäkin enemmän projekteja. Niin myös yrityksen omistajalla ja toimitusjohtajalla Launo Rauhalalla. – Olen toiminut putkiremonttien parissa jo viisitoista vuotta ja matkan varrella on tullut tehtyä lähes 3000 asuntoa, mies laskeskelee.

Kokenut ja kotimainen

Linjasaneerausurakat saadaan tänä päivänä yhä monivaiheisemman tarjouskilpailun kautta. – Järjestelmä on yleensä kolmiportainen: tarjouspyynnön jälkeen tilaaja valitsee haastatteluun 3-5 yritystä ja vasta sen jälkeen käydään varsinaiset urakka- ja sopimusneuvottelut, Rauhala kertoo.

Koska taloyhtiöiden hallituksissa ei välttämättä ole ammattillista osaamista linjasaneerauksiin liittyen, täytyy tarjouskilpailuun osallistuvan urakoitsijan osata tuoda ajatuksensa ja ansionsa selkeästi esille. Rauhalan mukaan ei ole ollenkaan huono idea perehtyä myös urakkaa tarjoavan yrityksen taustoihin.

GR Putki & Saneeraus erottuu edukseen etenkin kokeneen ja kotimaisen henkilöstönsä ansiosta. Myös yrityksen käyttämät yhteistyökumppanit ovat tuttuja vuosien takaa, joten molemminpuolinen luottamus on taattu. Asukkaat ja talot vaihtelevat jonkin verran asuin­alueiden mukaan, mutta kaikkien kanssa pätee samaa periaate: – Mottomme on, että homma tehdään aina kunnolla loppuun saakka, sillä uskon, että hyvin tehty työ kantaa myös hedelmää, Rauhala tiivistää.

Putkiremontti on pitkä projekti

Tällä hetkellä linjasaneerauksissa aletaan lähestyä 1970-luvulla rakennettuja taloja, joita Rauhalan mukaan pääkaupunkiseudulla riittää. Työstä tuskin siis tulee olemaan puutetta, ja myös yhä useampi asukas pääsee kartuttamaan henkilökohtaista kokemuslistaansa putkiremontilla. – Suosittelen asukkaita muuttamaan pois remontin ajaksi ja varmaan 80 % ihmisistä tekeekin niin. Vessat, suihkut ja usein myös keittiö ovat pois käytöstä 3-4 kuukautta, joten evakko on usein järkevin vaihtoehto, Rauhala toteaa.

Linjasaneeraukset ovat pitkiä projekteja, joiden suunnittelu alkaa usein jo vuosia ennen varsinaista remonttia. – Linjasaneerausta varten täytyy kerätä rahaa, pitää yhtiökokouksia ja tiedottaa asukkaita jo paljon ennen kuin urakoitsija tulee paikalle. Urakoitsijana olemme kuitenkin ratkaisevassa asemassa siinä, että varsinaisen remontin aikana pysymme aikataulussa ja että asukkaat pääsevät palaamaan koteihinsa ajallaan. Työmme on ennen kaikkea asiakaspalvelua, joten asentajiemme täytyy tulla toimeen ihmisten kanssa ja myös tiedotuksen merkitys kasvaa koko ajan, Rauhala tiivistää.