uudenmaanlämpötekniikka-web

Monipuoliset palvelut tukevat toisiaan

Uudenmaan Lämpötekniikka Oy erottuu alueellaan etenkin haastavien erikoiskohteiden taitajana.

Pääosin pääkaupunkiseudulla vaikuttavan Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:n palvelut jakautuvat kolmeen toisiaan tukevaan toimialaan – LVI-huoltoon, kaukolämpö- ja kaukokylmäurakointiin sekä patteriverkostotöihin. – Käytännössä teemme siis kaikkea putkiurakointiin liittyvää uudiskohteita ja linjasaneerauksia lukuun ottamatta, kertoo Petri Honka, joka perusti yrityksen yhdessä Marko Hiltusen kanssa liki kaksikymmentä vuotta takaperin.

Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:n osaaminen tulee parhaiten esille isojen erikoiskohteiden parissa. Sellaisia ovat muun muassa kaukolämpöpuolelta Helsingissä sijaitsevat Suomen pääposti sekä Suomen Kansallismuseo, jota ollaan parhaillaan liittämässä osittain kaukojäähdytyksen piiriin.

Hybridiratkaisu vaatii tarkan kartoitustyön

Kaukolämpöpuolella ajankohtainen asia on hybridipuolen kokonaisratkaisut, joiden tarjoamiseen sekä urakointiin myös Uudenmaan Lämpötekniikka Oy on siirtynyt. – Tyypillinen hybridijärjestelmä on sellainen, että poistoilmasta kerätään talteen lämpöä, joka johdetaan putkistoja pitkin kellariin ja otetaan muuhun käyttöön kaukolämpölaitteiden yhteydessä, Honka selventää.

Tutkimustulokset ja jo toteutetut kohteet ovat osoittaneet, että hybridiratkaisujen takaisinmaksuajat ovat erittäin hyvät.  – Hybridiratkaisu vaatii aina tapauskohtaisen ja tarkan kartoituksen sekä laitteiston kokonaisvaltaisen päivittämisen. Potentiaalinen hetki siirtyä hybridiin on esimerkiksi kaukolämpölaitteiden uusinnan tai linjasaneerauksen yhteydessä, jolloin kohteessa tehdään jo esimerkiksi rakennusteknisiä muutoksia. Kokonaisuus täytyy ottaa kuitenkin haltuun aina jo hankesuunnitteluvaiheessa, Honka neuvoo.

Yli 10 000 patteriventtiilin vaihtoa vuodessa

Patteriverkostotyöt työllistävät Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:tä tasaisesti ympäri vuoden. – Teemme vuosittain noin 80 lämmitysverkkourakkaa ja patteriventtiileitä vaihdamme 2500–3000 huoneistoon yhteensä yli 10 000 kappaletta vuosittain, luettelee osa-alueen työpäällikkö Riku Dahlström.

Patteriverkoston tasapainotus tulee ajankohtaiseksi yleensä joko vanhojen venttiilien alkaessa vuotaa tai silloin, kun kiinteistössä ei enää saavuteta tasalämpöä. Uudenmaan Lämpötekniikka Oy tekee tarvittaessa myös puolueettomia lämpötilamittauksia, joista sitten raportoidaan isännöitsijälle.

Vuosisopimukset räätälöidään tilaajan mukaan

Talotekninen huolto on ollut aina osa Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:n palvelutarjontaa, mutta viime vuosina se on tullut isoksi osaksi päivittäistä toimintaa. Huoltotoiminta rakentuu vuosisopimusten ympärille ja asiakaskuntaan kuuluu esimerkiksi VVO:n tai ASO:n kaltaisia vuokra-asuntoyrityksiä, liikekiinteistöjä, teollisuutta sekä pienissä määrin myös yksityisiä kuluttajia. – Huoltosopimukset räätälöidään aina tilaajakohtaisesti, mutta esimerkiksi asuntokohteissa työsuoritteet pitävät sisällään mm. vesijohtokalusteiden huoltoa ja uusintaa, lämpöjohtoverkoston huoltotöitä, viemäreiden avauksia ja viemäriputkien uusintoja sekä pyykinpesu- ja astianpesukoneiden asennuksia, kertoo huoltopuolen vetäjänä toimiva Mikko Kekkonen.

Tulevaisuuden tavoitteena laatusertifikaatin hankkiminen

Kaikki kolme osa-aluetta muodostavat suunnilleen samankokoisen lohkon Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:n työsarasta ja ne myös tukevat toisiaan. – Olemme olleet alalla pitkään, luoneet oman toimintamallimme sekä erikoistuneet myös normaalista poikkeaviin projekteihin, luettelee Honka yrityksensä vahvuuksia. Työn laadusta vastaa vakituinen ja kotimainen henkilökunta, jonka vaihtuvuus on pysynyt vähäisenä. Myös alihankkijaverkosto ja yhteistyökumppanit ovat pitkäaikaisia ja osaavat siten toimia Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:n laatuvaatimusten mukaisesti. – Ontuvia osa-alueita ei ole missään vaiheessa urakoita, joten harkitsemmekin seuraavaksi RALA:n laatusertifikaatin hankkimista, Honka kertoo.