hifi-sähkö_solidhouse_web

Sähköalan monet haasteet

Pääkaupunkiseudulla vaikuttavan Hifi-Sähkö Oy:n toimeksiannoista noin 60–70% koostuu korjaus- ja huoltopuolen urakoista, loput uudisrakentamisesta. Molempia osa-alueita leimaavat omat haasteensa, jotka Hifi-Sähkö Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Hannu Tikkanen on oppinut tuntemaan yli parinkymmenen vuoden kokemuksella. – Vanhoista kiinteistöistä ei aina löydy kunnollisia piirustuksia ja siksi asioita täytyy osata pähkäillä itse, hän kertoo. Samantyyppinen ongelma vaivaa myös uudispuolta. – Tänä päivänä työt tehdään niin kiireellä, ettei muutoksia ehditä päivittää kuviin. Myöskään loppudokumentit eivät ole välttämättä ajan tasalla, mikä puolestaan aiheuttaa hurjia kuluja kiinteistön omistajille, kun mahdollisten korjausten yhteydessä aikaa menee lähtötietojen selvittelyyn.

Toimitusjohtaja painottaa myös kohteen luovutuksen ja käytönopastuksen tärkeyttä. – Käytönopastukset jäävät usein minimiin, jolloin kohde ei ole kenelläkään täysin hanskattuna. Kun kaikista näistä asioista laadittaisiin kunnolliset pöytäkirjat, tulisi tekniikat myös testattua kunnolla, Tikkanen uskoo.

Vuodesta 2003 toiminut Hifi-Sähkö Oy tunnetaan kentällä toimivan puskaradion ansiosta. Hienojen nettisivujen tai muun mainonnan sijaan Tikkanen neuvookin tilaajia luottamaan nimenomaan suosituksiin. – Palvelun tarjoajia riittää tällä alalla paljon ja valitettavasti mukaan mahtuu myös huonoja esimerkkejä. Kannattaa siis olla tarkkana ja pyytää toimijalta referenssejä ja aiempia asiakkuuksia, joilta voi kysellä lisätietoja yrityksen toiminnasta, hän neuvoo.