paratec-web

Turvatekniikan ongelmanratkaisijat

Turvallisuusjärjestelmien kanssa tärkeintä on, että laitteet toimivat koko ajan. Ongelmatilanteissa tarvitaankin siksi nopeita ja tehokkaita ratkaisuja.

Paratec Oy aloitti toimintansa vuonna 2005 paloilmoitinliikkeenä neljän osakkaan voimin. Reilussa kymmenessä vuodessa yrityksen liikevaihto, henkilöstö ja osaamisalue ovat kuitenkin kasvaneet huimaa vauhtia ja tänä päivänä Paratec Oy on yksi alansa isoimmista toimijoista.

Pitkät asiakassuhteet ovat osaltaan kehittäneet Paratec Oy:n palvelutarjontaa. – Tutut isännöitsijät ovat tottuneet lähestymään meitä aina jonkun ongelman yllättäessä. Usein ne ovat koskeneet muutakin kuin vain paloilmoittimia, joten vuosien saatossa yrityksellemme on kertynyt huomattavaa osaamista niin kulunvalvonnasta kuin rikosilmoittimistakin, kertoo Paratec Oy:n toimitusjohtaja Kai Myllykoski.

Laajaa ja monipuolista osaamista

Asiakkaat tietävät, että Paratecille soittamalla apua saa varmasti. – Vuosien kokemus on opettanut, että resursseja pitää varata myös kiireisille tapauksille, joita tulee päivittäin. Siksi meillä on aina joku, joka voi lähteä vielä samana päivänä ratkaisemaan asiakkaan ongelmaa, Myllykoski sanoo.

Paratecin henkilöstöä voi lähestyä nimenomaan ongelman kanssa, tietämättä tarkalleen mitä haluaa. – Me pyrimme tarjoamaan aina vaihtoehtoisia ratkaisuja kustannuksiltaan kevyemmästä ensiavusta perusteellisimpiin muutoksiin, Myllykoski tiivistää.

Tehokkaassa ongelmanratkaisussa auttaa myös se, ettei Paratec Oy ole sitoutunut minkään tietyn laitevalmistajan tuotteisiin. – Haluamme olla enemmän ratkaisujen toimittaja kuin laitemyyjä. Jos on sitoutunut vain yhteen päämieheen, kaventaa se osaamisaluetta. Toki meilläkin tietyt asentajat paneutuvat tiettyihin merkkeihin, joten syvempääkin osaamista eri laitteille löytyy, toimitusjohtaja kertoo.

Vinkki tilaajille

Paratec Oy:tä työllistävät niin pienet vikakorjaukset, puitesopimukset kuin kilpailutuksen kautta tulevat isot projektitkin. Yksi sellainen oli noin vuoden takainen Kätilöopiston sairaalan paloilmoitinjärjestelmän saneerausurakka. – Toiminnassa oleva sairaala oli ympäristönä haastava eikä valvonta saanut olla missään vaiheessa pois päältä, Myllykoski kertoo.

Paratec Oy tekee paljon yhteistyötä myös sähköurakoitsijoiden kanssa, sillä paloilmoitinliikelupien vuoksi he tarvitsevat erillisen toimittajan, joka vastaa turvajärjestelmien suunnittelusta ja käyttöönotosta. – Suosittelen kuitenkin tilaajille, että he harkitsisivat kyseisten erikoisjärjestelmien kilpailuttamista erillisurakoina. Jos me toimitamme koko paketin, ei sen välttämättä kannattaisi olla osana sähköurakkaa, koska silloin muutostöissä ja kustannuksissa välikäsiä on enemmän, Myllykoski neuvoo.