peltitarvike_solidhouse_web

Parhaat tuotteet syntyvät yhteistyössä asiakkaan kanssa

Harva yritys on panostanut niin pitkään omaan alaansa kuin suomalainen Peltitarvike Oy. Kokemus näyttäytyy sekä rautaisena osaamisena että innovatiivisuutena. 

Ohutlevytuotteita rakennus-, lvi- ja vedeneristysalalle valmistava Peltitarvike Oy täytti viime vuonna viisikymmentä vuotta. Vaikuttavan taipaleensa aikana pitkän linjan perheyritys on ehtinyt olla monessa mukana. – Olemme tehneet katoille paljon erilaisia tuotteita, mutta toimittaneet myös esimerkiksi catering-kalusteita lentokoneisiin, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Tero Bärlund. – Oli aikanaan suuri ponnistus päästä mukaan niin vaativaan projektiin, mutta se on tuonut tekemiseemme myös tiettyä kurinalaisuutta. Vaadimme itseltämme paljon, mikä näyttäytyy tuotteina, joita asiakkaamme osaavat arvostaa, mies jatkaa.

Tänä päivänä Peltitarvike Oy työllistää 26 henkilöä. Suurin osa tuotteista menee kotimaan markkinoille, mutta yrityksellä on myös vientiä naapurimaihimme Ruotsiin, Viroon ja Venäjälle.

Uusia ideoita kenttää kuulostelemalla

Parhaiten Peltitarvike Oy tunnetaan edelleen sadevedenpoistoon liittyvistä tuotteistaan, joita se on valmistanut aina 1960-luvun lopulta lähtien. – Suomessa ei ole paljon sellaisia vedeneristyspuolen yrityksiä, jotka eivät käyttäisi tuotteitamme, Bärlund tietää.

Tuotteiden laatu on aina kohdallaan, minkä ohella Peltitarvike Oy saa asiakkailtaan paljon kiitosta myös toimitusvarmuudesta ja kyvystä vastata teknisiin haasteisiin. – Konsultointi ja ongelmanratkaisukyky ovat niitä asioita, joilla olemme saavuttaneet luottamuksen asiakkaidemme keskuudessa. Rakentamisessa tulee vastaan jos jonkinlaista pulmaa, ja me kerromme mielellämme oman näkemyksemme siitä, miten saavuttaa hyvä lopputulos, Bärlund sanoo.

Myös tuotekehitys tapahtuu pitkälti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Heiltä saadun palautteen perusteella jalostetaan joko olemassa olevia tuotteita tai keksitään jopa aivan uusia. – Pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteitamme ja menetelmiämme. Oman valmistuksen ansiosta pystymme nopeasti kokeilemaan uusia ideoita ja valikoimaan niistä parhaimmat, toimitusjohtaja sanoo.

Uutuuksia sadevedenpoistoon ja kattoturvapuolelle

Peltitarvike Oy:n viimeisimpiin innovaatioihin lukeutuvat sadevedenpoiston puolelta CE-merkityt linjakuivatuskourut, joita voi käyttää yhdessä yrityksen muiden tuotteiden kanssa. Idean pohjalla olivat kentältä tulleet tiedustelut räätälöidyistä tuotteista. – Rakentamisessa on paljon paikkoja, joissa on vain vähän tilaa korkeussuunnassa, eivätkä perinteiset kourut välttämättä sovellu sinne, Bärlund kertoo. Uusi linjakuivatuskouru onkin herättänyt markkinoilla paljon kiinnostusta, sillä vastaavanlaista täsmäratkaisua ei ole aiemmin ollut saatavilla. – Kouru ei enää määritä toteutusta, vaan tuote räätälöidään nyt kohteen mukaan, toimitusjohtaja summaa.

Myös kattoturvapuolelle on saatavilla työskentelyä helpottavana uutuustuotteena turvavaijerijärjestelmä, jonka Peltitarvike Oy kehitti pari vuotta takaperin yhdessä yhteistyökumppaninsa kanssa. – Järjestelmän avulla saavutetaan koko katon kattava suoja putoamista vastaan eikä työskenneltäessä siksi tarvitse enää vaihdella yksittäisten kiinnityspisteiden välillä, Bärlund selittää.

Muutto edessä

Toimitusjohtaja näkee yrityksensä vahvuuden etenkin sadevedenpoistoon liittyvissä tuotteissa, mutta myös kattoturvapuoleen on panostettu paljon. – Meillä on paljon osaamista ja annettavaa molempien tuoteryhmien osalta, hän toteaa. – Rakennusalalla muutokset eivät tapahdu kovin nopeasti ja ottaa aikansa, että uudet ideat hyväksytään. Jotta uudet tuotteet menestyvät, täytyy niiden tuoda jotain lisäarvoa asiakkaalle, Bärlund tietää.

Peltitarvike Oy:llä on tänä vuonna edessään vielä muutto, sillä yrityksen tuotantotilat siirtyvät Vantaalta Helsingin Kivikon teollisuusalueelle. Tuotanto ei kuitenkaan pysähdy missään vaiheessa ja uusien ideoiden kehittely jatkuu muutoinkin entiseen malliin. – Haluan lähettää asiakkaillemme kiitoksen luottamuksesta. Pyrimme olemaan myös jatkossa yhtä valmiina uusiin haasteisiin kuin tähänkin saakka, Bärlund lupaa.