dr.siivous_solidhouse_web

Kommunikaatio ja luottamus ovat avaimet siivousalalla menestymiseen

Etenkin kotisiivouksen kysyntä kasvaa koko ajan, sillä ihmiset kaipaavat helpotusta kiireiseen arkeensa. Hyvän siivoojan löytäminen ei ole silti aina itsestäänselvyys, vaan vaatii paljon puolin ja toisin.

Kuusi vuotta sitten lääkäri Joni Suomi päätti perustaa oman siivousalan yrityksen kyllästyttyään käyttämiensä kotisiivoojien vaihtelevaan työnlaatuun. Näin sai alkuna Dr-Siivous, jonka palvelutarjontaan kuuluu tänä päivänä monipuolinen kattaus alan palveluita koti- ja yrityssiivouksista muutto- ja rakennussiivouksiin sekä erikoistöihin.

Koska Joni Suomen aika menee pääosin lääkärintoimen harjoittamiseen, rekrytoi hän varsin pian yrityksen perustamisen jälkeen avukseen siivousalalta pitkän kokemuksen omaavan Taina Mattilan, joka hoitaa nyt Dr-Siivouksen käytännön puolta yhdessä neljän vakituisen työntekijän kanssa.

Kaikki lähtee kommunikaatiosta

Dr-Siivous henkilöstöineen panostaa laadukkaaseen palveluun ja onkin saanut paljon positiivista palautetta työstään. Myös moni asiakassuhde on kestänyt jo pitkän tovin. – Etenkin kotisiivouksessa luottamus ja kommunikointi ovat avainasemassa. Olennainen osa siivousta on määrittää, mitä asiakas haluaa työhön sisältyvän. Silloin vältytään pettymyksiltä ja reklamaatioilta, Suomi linjaa ja ottaa esimerkiksi ihan tavallisen kotisiivouksen: – Jollekin se tarkoittaa imurointia sekä lattian ja pintojen pyyhkimistä. Joku toinen taas ajattelee, että kotisiivoukseen sisältyy yhtä lailla keittiön kaappien siivous, huonekalujen pyyhkimen tai saunan ja kylpyhuoneen pesu.

Toimiva keskusteluyhteys on tärkeää sekä ennen että jälkeen siivouksen. – Kun asiakas kertoo meille työn jälkeen, mikä oli hyvin ja mikä taas ei, pystymme korjaamaan asian seuraavalla kerralla. Siksi on tärkeää antaa palautetta, eikä vain purra yksin hammasta kotona, Suomi muistuttaa.

Uusia asiakkuuksia suositusten kautta

Dr-Siivouksen vuosi on lähtenyt käyntiin kasvun siivittämänä ja uusia asiakkaita on tullut etenkin yrityssiivouksen puolelle. Myös kotisiivoukselle riittää kysyntää, eikä se ole enää pelkästään hyvätuloisten yksinoikeus. – Asiakkaidemme joukossa on myös keskituloisia, jotka hakevat apua kiireiseen arkeen. Kotitalousvähennyksen jälkeen keskimääräisen kotisiivouksen hinnaksi tulee vain noin 60€, mikä ei ole kuitenkaan hirvittävän paljon, Suomi sanoo.

Siivous on aina henkilökohtainen asia, eikä ole aivan sama, kenet kotiinsa päästää. Yrittäjä tietää, että alalla on paljon epätervettä kilpailua, pimeää työtä ja tyytymättömiä asiakkaita. Kun hyvä ja luotettava siivooja sitten löytyy, halutaan hänestä pitää kiinni ja kertoa ehkä kaverillekin. – Pyrimme panostamaan siihen, että asiakkaamme olisivat meihin niin tyytyväisiä, että suosittelisivat yritystämme myös eteenpäin, Suomi sanoo. – Meihin ja toimintaamme voi luottaa. Meiltä löytyy kaikki tarvittavat vakuutukset, maksamme verot ja pidämme huolta myös työntekijöistämme, yrittäjä summaa.