auranmaan-teraspaaluttajat-web

Teräspaalutukset ammattitaidolla ja ajallaan

Auranmaan Teräspaaluttajat Oy on erikoistunut teräspaaluttamiseen ja perustusten tuentaan, jotka yritys hoitaa taatusti ajallaan.

Auranmaan Teräspaaluttajat Oy:n omistajat Jani Prusila ja Toni Sillanpää kertovat, että yritys on alun perin perustettu jo vuonna 1988. – Vuonna 2010 yhtiön alkuperäinen perustaja jäi eläkkeelle ja me ostimme työntekijöinä yrityksen häneltä. Aloimme heti uusia kalustoa ja olemme mielestämme onnistuneet uudistamaan yritystä ja sen toimintaa, Sillanpää kertoo.

Vuoden 2010 jälkeen yrityksen toiminnassa on ehditty käydä läpi niin nousukiito kuin pieni notkahduskin, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää Prusilan ja Sillanpään mukaan hyvältä. Yhtiössä työskentelee tällä hetkellä kuusi työntekijää Prusila ja Sillanpää mukaan lukien. – Teemme itsekin töitä työmaalla muun porukan mukana. Toimialueena meillä on koko Suomi ja kaukaisin projekti löytyy Kemijärveltä. Työmaan sijainnilla ei ole käytännössä väliä, sillä paalut ja muu tarvittava kalusto kulkevat kätevästi kumipyörillä, Prusila toteaa.

Alkuun Auranmaan Teräspaaluttajat teki paalutuksia omakotikohteisiin, mutta pikkuhiljaa toiminta on laajentunut teollisuusrakentamiseen, kerrostaloihin ja suurempiin kohteisiin. – Kokemus ja hyvä maine puhuvat puolestaan, mutta uskomme, että vahvana vaikuttimena ovat olleet myös kalusteinvestointimme. Olemme aivan hiljattain hankkineet esimerkiksi porauskalustoa, jolla voimme tehdä maalämpöreikiä. Tällä hetkellä kyseinen toiminta on keskittynyt lähinnä Tallinnaan, mutta teemme näitä töitä tarvittaessa myös Suomessa, Sillanpää valottaa.

Miksi teräspaalutus?

Teräspaalutuksella on omat etunsa. – Se on helppo, nopea ja kustannustehokas menetelmä. Koneet ovat pieniä ja työn voi omakotikohteessa tehdä käytännössä yhdessä päivässä. Kalusto ja paalutkin kulkevat yhdellä kuljetuksella työmaalle. Isommat kohteet voivat toki kestää useita viikkoja. Kun rakennetaan esimerkiksi peltoalueelle, ainut oikea ja kustannustehokas tapa on käyttää teräspaaluja, sillä teräspaalutus mahdollistaa rakentamisen pehmeälle maaperälle. Käytämme paalutuksessa vain Ruukin laadukasta terästä, joka on suunniteltu nimenomaan pohjoismaiseen maaperään. Meille on tärkeää käyttää suomalaista raaka-ainetta, sillä haluamme näin omalta osaltamme tukea kotimaista tuotantoa ja työtä, Prusila luettelee.

Työt hoidetaan asiantuntevasti ja ajallaan 

Prusilan ja Sillanpään mukaan yhtiön vahvuutena on henkilöstön ammattitaito ja sitoutuminen. – Meillä on ollut käytännössä sama porukka koko yrityksen olemassaolon ajan. Valttikorttimme on myös se, että teemme työt aikataulussa. Asiakkaalle on myös tärkeää kertoa, millaista kohteen maaperä on ja miten työt teknisesti tehdään. Työntekijämme hoitavat erinomaisesti myös viestinnän asiakkaiden suuntaan, Sillanpää toteaa.

Ennen paalutustöiden aloittamista kohteessa tehdään aina pohjatutkimus. Rakennussuunnittelija tekee paalukartan ja määrittelee mitä paalukokoa käytetään. – Sen jälkeen pohjatutkimus ja paalukartta toimitetaan meille ja me annamme asiakkaalle tarjouksen. Paalujen katkaisu, koneiden rahti ja tavaroiden kuljetus kuuluvat olennaisena osana kokonaisvaltaiseen palveluumme. Yhteistyökumppaneidemme kautta asiakas saa meiltä myös mittaus- ja maanrakennuspalvelut helposti ja vaivattomasti, Prusila toteaa lopuksi.

 

Auranmaan teräspaaluttajat hoitavat kokemuksella

 • Teräspaalutukset kaikkiin kohteisiin
 • Valmiiden perustusten tukeminen
 • Matalapaalutukset

Teräspaalutuksen edut

 • Teräspaalutuksessa käytettävä asennuskalusto mahtuu pienillekin tonteille
 • Paalut sekä paalutuskone kulkevat samalla kuljetuskalustolla
 • Teräspaalutus ei aiheuta ylimääräisiä maanrakennustöitä
 • Betonipaalutukseen verrattuna työmaalle ei jää ylimääräisiä paaluja, vaan kaikki materiaali voidaan hyödyntää
 • Paalutus on nopeaa; pientalon paalutus tehdään yleensä päivässä
 • Ei ole riippuvainen vuodenajasta
 • Nostaa rakennuksen arvoa, oli kyseessä sitten uusi tai vanha rakennus
 • Tärinähaitta naapurirakennuksille on vähäinen
 • On vaivaton tapa pientalorakentajalle
 • Teräspaalutus on vahva ja kestää sukupolvelta toiselle