sähkoasennus-tammisto_solidhouse_web

Yhteistyöllä eteenpäin

Turkulaisessa sähköalan yrityksessä vuosikymmenten kokemus ja uusimmat ideat lyövät kättä ja yrittäjäkaksikon toimiva yhteistyö näkyy ennen kaikkea tyytyväisinä asiakkaina.

Sähköasennus Tammisto Oy tarjoaa Turun talousalueella kaikki sähköalan palvelut aina yksittäisen pistorasian asentamisesta isojen teollisuushallien sähköurakoihin. Yritys tekee pienissä määrin myös ilmalämpöpumppujen asennuksia.

Kun suunnittelu ja käytännön kokemus yhdistyvät

Sähköasennus Tammisto Oy on kasvanut tasaiseen tahtiin myös nykyisen taantuman keskellä. – Kun talouden huonompi kausi alkoi vuonna 2009, oli yrityksessä minun lisäkseni töissä vain kaksi asentajaa. Nyt meitä on jo yhteensä kuusi, kertoo yrittäjä Petri Tammisto. Hänen rinnallaan työskentelee nykyään myös Miikka Tammisto, joka on tuonut yritykseen mukanaan vahvan osaamisen sähkösuunnittelun saralta. Ajatuksena on, että Miikka jatkaisi yrityksen toimintaa tulevaisuudessa yksin, mutta vielä sukupolvenvaihdos ei ole ajankohtainen, vaan yhteistyö lähinnä keventää molempien työtaakkaa. – Nyt Petrikin voi pitää välillä lomaa, kun minä olen apuna. Jompikumpi meistä on aina asiakkaiden tavoitettavissa ja molempien työ sujuu helpommin, kun asioista ei tarvitse päättää yksin, Miikka Tammisto kertoo.

Kaksikko kokee yhteistyön edistäneen yrityksen toimintaa muutenkin huomattavasti. – On varmasti myös asiakkaan etu, että asioita miettii yhden sijaan kaksi päätä, miehet pohtivat. – Etenkin suunnittelussa tämä korostuu – minulla on teknistä osaamista ja Petrillä taas kolmenkymmenen vuoden käytännön kokemus alalta. Yksikään kuva ei lähde meiltä ilman että se on katsottu yhdessä läpi, Miikka Tammisto lisää. Huolellisesti laadittujen ja läpikäytyjen suunnitelmien avulla voidaan minimoida myös turhat ongelmat asennusvaiheessa. – Kun asentajan aika ei mene suunnitelmien miettimiseen, vaan hän voi keskittyä rauhassa omaan työhönsä, näkyy se myös asiakkaalle säästöinä, miehet toteavat.

Pitkät asiakassuhteet ovat yksi menestyksen salaisuus

Vuonna 1998 toiminimellä perustettu yritys muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 2005. Tasaisen työtahdin ja kasvun ovat mahdollistaneet pitkät asiakassuhteet, joista osa on peräisin aivan yrityksen alkutaipaleilta saakka. Etenkin vuosia kestäneet huolto- ja kunnossapitosopimukset ovat kantaneet Sähköasennus Tammisto Oy:n huonompienkin aikojen yli. – Yksi parhaista asiakkaistamme on esimerkiksi VAK Oy, jonka Vahdon pääkonttorin kaikki sähkötyöt olemme hoitaneet jo vuodesta 2000 lähtien, Petri Tammisto kertoo.

Mainontaan ja laadukkaisiin kotisivuihin panostamalla Sähköasennus Tammisto Oy on löytänyt vanhojen asiakkaiden rinnalle myös paljon uusia kontakteja. – Täytyy silti pyrkiä ennen kaikkea siihen, että jo saadut asiakkuudet säilyisivät, ja se onnistuu vain hoitamalla hommansa hyvin. Vaikka markkinointiin laittaisi rahaa kuinka paljon tahansa, on puskaradio silti mainoskanavista merkittävin, kaksikko tietää.