srv-web

SRV uskoo Turun alueen kehittymiseen

Alueen merkittävimpiin kuuluva rakennusliike on päässyt seuraamaan Turun kehitystä lähietäisyydeltä ja näkee tulevaisuuden positiivisessa valossa.

Valtakunnallisesti vaikuttava SRV Yhtiö on yksi Suomen kolmesta rakennusalan pörssiyhtiöstä Lemminkäisen ja YIT:n ohella. Vuonna 1987 perustetun yhtiön toiminta ulottuu niin Baltian maihin kuin Venäjällekin ja kotimaassa merkittäviä kohteita löytyy etenkin pääkaupunkiseudulta – Musiikkitalo ja Presidentin linnan peruskorjaus mukaan luettuina.

SRV Yhtiöön kuuluva SRV Rakennus Oy on alan suuri toimija myös Turun alueella. – Turussa menemme pitkälti perinteisellä linjalla, eli puolet toiminnastamme koostuu urakkakohteista, puolet omasta tuotannosta. Molemmat osa-alueet ovat yhtä tärkeitä, sillä ne toimivat toistensa vastapainona erilaisissa markkinatilanteissa, kertoo SRV Rakennus Oy:n Lounais-Suomen aluejohtaja Heikki Kallio.

srv2-webLaaturakentamista Aurajokirantaan

Viimeisen kolmen vuoden aikana SRV Rakennus Oy on ollut vahvasti mukana Aurajokirannan kehittämisessä ja rakentamisessa. Upea alue houkuttelee jo nyt monia turkulaisia hyvine lenkkeilyreitteineen ja omine venepaikkoineen. – Rakentamissamme kohteissa on myös se hyvä puoli, että niissä toteutuu peräti kolme tekijää, joita Turun asuntomarkkinat arvostavat – näkymät merelle, Aurajoelle sekä Turun linnaan. Jokea sekä sen vilkasta liikennettä on mukava seurata etenkin kesäaikaan ja keskustankin tavoittaa sopivan kävelymatkan päästä, Kallio luettelee.

Aivan helposti Aurajokirantaan rakentaminen ei kuitenkaan ole sujunut. Tilaa ei ole paljon, sillä toisella puolella vastaan tulee korkea mäki, toisella itse Aurajoki. Myös sopimusjuridiikaltaan ja muilta järjestelyiltään kohde on ollut yksi SRV Rakennus Oy:n haastavimmista. – Suuret kiitokset projektin onnistumisesta kuuluvat rakennuttajapäälliköllemme Pirjo Kujalalle, joka näitä asioita on hoitanut, Kallio toteaa.

Paapuuri ja Tyyrpuuri

SRV:n Aurajokirannan kohteet on nimetty osuvasti Paapuuriksi ja Tyyrpuuriksi. Näyttävällä paikalla sijaitsevat talot ovat saaneet ansaitsemansa tyylikkäät ulkoasut, sillä molemmissa kahden seinän julkisivumateriaalina on käytetty kuparia. Myös itse asunnot ovat viimeisen päälle varusteltuja ja materiaaleiltaan laadukkaita, sillä niistä löytyy mm. rosteriset kodinkoneet sekä kivitasot.

– Usein asukkaat ovat jopa yllättyneet huomatessaan, kuinka laadukkaita kohteet ovat, Kallio hymyilee.

Paapuurissa on määrällisesti enemmän hieman pienempiä asuntoja ja talon parvekkeet avautuvat suoraan Aurajoelle. Länteen suuntautuvan Tyyrpuurin maisemat eivät ole yhtään sen hullummat ja molemmissa taloissa pääsee nauttimaan historiallisesta ja kehittyvästä alueesta.

Menestys on monen tekijän yhteissumma

Tasapainoinen toiminta urakkakohteiden ja oman tuotannon välillä on kantanut SRV Rakennus Oy:tä markkinatilanteesta toiseen. Hyvää imagoaan yritys on rakentanut myös asiakaspalveluun panostamalla. – Asiakkaan kuunteleminen on kaikkein tärkeintä ja siihen liittyen olemme tehneet paljon myös vertailututkimuksia, Kallio kertoo.

Laadukas työjälki puolestaan syntyy muun muassa oikean aikataulutuksen ja huippuluokkaisen työturvallisuuden yhteistuloksena. Ammattitaitoinen työvoima on tietysti oma lukunsa, eikä sen tavoittaminen ole aina itsestäänselvyys. – Matalasuhdanteen etu on se, että hyvää työvoimaa on nyt helppo löytää. Kuuma kausi ei ole aina pelkästään hyväksi rakentajalle, sillä silloin ammattitaitoisia tekijöitä saa todella hakea, Kallio tietää.

Positiivisella asenteella eteenpäin

Yksi SRV Rakennus Oy:n menestyksen avaimista lieneekin se, että yrityksessä osataan löytää hyviä puolia vaikeistakin tilanteista. Saman vahvistaa myös Kallio: – Koko tiimissämme johdosta rakennusmiehiin saakka vallitsee positiivinen tunnelma, ja jokainen meistä tuntee yhtäläistä ylpeyttä työmme jäljistä, aluejohtaja toteaa.

Kallio uskoo vahvasti myös Turun yleiseen kehitykseen. – Rakentamisen ulkopuolelta on kuultu viime aikoina paljon hyviä uutisia. Näyttää siltä, että tilanne lähtee viimein liikkumaan eteenpäin ja se heijastuu toki aikanaan myös rakennusalaan. Esimerkiksi Aurajoen alueen rakentaminen on jo omalta osaltaan hieno merkki Turun kehityskyvystä, Kallio pohdiskelee.