ka-bir-web

Uusikaupunki houkuttaa etenkin työmatkailijoita ja kokoustajia

Idyllinen merenrantakaupunki on oiva paikka niin yrityksesi kokousviikonlopulle kuin perheen kesälomamatkallekin. Mukavasta majoittumisesta vastaa lähes kolmenkymmenen vuoden kokemuksella Hotelli Aquarius.

Hotelli Aquarius on majoittanut Uudessakaupungissa matkailijoita jo vuodesta 1988 alkaen. Myös nykyinen yrittäjä Toni Tyrjy on työskennellyt hotellissa vuosikymmeniä ja tunteekin siksi sekä alan että talon kuin omat taskunsa. – Lamavuodet olivat raskaita Aquariuksellekin, mutta viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet parempia, kun Uudenkaupungin teollisuudella menee taas hyvin, hän kertoo.

Tyrjyn ohella hotelli pyörii 12 vakituisen työntekijän ja ajoittaisten ekstraajien voimin. Huoneita Aquariuksesta löytyy yhteensä 62, joista kaksi on sviittejä omalla saunalla. Kesäaikaan anniskelupaikkoja on terassit mukaan lukien 1300, talvella hieman vähemmän.

Hotelli kehittyy pala kerrallaan

Yrittäjä uskoo, että tavallinen kuluttaja tuntee Hotelli Aquariuksen ennen kaikkea musiikkitapahtumistaan ja huippuesiintyjistään, joita on vuosien saatossa ollut paljon. Keikkapalkkiot ovat tänä päivänä suuria, eikä bändien esiintyminen siksi ole hotellille enää se kaikkein kannattavin bisnes, mutta esimerkiksi viime vuoden pikkujouluaikaan ikisuosikit Matti ja Teppo vetivät kuitenkin talon jälleen täyteen väkeä.

Tyrjyn filosofia on ollut kehittää hotellia pala kerrallaan. – Ravintolapuoleen on panostettu alusta saakka ja vuonna 2004 puolestaan rakensimme keilahallin, joka oli ensimmäinen isompi investointi. Viime vuonna remontoimme hotellihuoneita, nyt vuorossa ovat saunat, pukuhuoneet ja hissit, yrittäjä kertoo.

Aquariuksesta löytyy myös Uudenkaupungin teatteri ja hyvät kokoustilat, joita etenkin työmatkalaiset arvostavat. Kesäaikaan oman lisänsä mukavuuksiin tuo lähellä siintävä meri.

Asiakkaita moneen lähtöön

Uudenkaupungin teollisuuden ansiosta työnsä vuoksi matkaavat ovat Aquariuksen suurin asiakasryhmä ympäri vuoden. – Varsinkin Turun seudulta meille tulee paljon myös kokoustajia. Olemme heistä sen verran kaukana, että hotelliin kannattaa jäädä yöksi, mutta seuraavana päivänä voi taas palata takaisin omiin askareisiinsa, Tyrjy pohtii. – Uudessakaupungissa on kokoustajille myös se hyvä puoli, ettei täällä ole suuren kaupungin houkutuksia, yrittäjä naurahtaa. – Laivoilla ja isoissa kaupungeissa porukka hajaantuu yleensä illan mittaan omille tahoilleen, eikä ryhmä saavuta samanlaista yhdessä olemisen fiilistä kuin täällä.

Kokousten ohella Hotelli Aquarius on oiva paikka myös erilaisten tilaisuuksien tai perhejuhlien järjestämiseen. Kesäisin huoneet täyttyvät puolestaan matkailijoista ja veneilijöistä. – Yksi uusimmista hotellimme löytäneistä ryhmistä ovat moottoripyöräilijät. Rantatiet ovat hyviä ajaa, joten he kokoontuvat usein viettämään iltaa hotellillemme ja jatkavat matkaa sitten eteenpäin, Tyrjy kertoo.

Uusikaupunki sopii sekä yrittäjälle että matkailijalle

Tyrjy löytää Uudestakaupungista paljon positiivista sanottavaa. – Yrittäminen on täällä mielekästä. Etenkin pk-sektorin yritysten on helppo tulla kaupunkiin, sillä täältä saa kaiken tarvitsemansa neuvon ja tuen, hän toteaa.

Pienellä merenrantakaupungilla on paljon tarjottavaa myös asukkailleen ja matkailijoilleen. – Täällä kaikki on lähellä ja harrastusmahdollisuudet erittäin hyvät. Kymmenen minuutin matkan päästä saavuttaa niin kuntosalit, ratsastustallit, hiihtoputken, golf-kentän kuin lenkkeily- ja hiihtomaastotkin, Tyrjy kertoo. Kesäaikana idyllisessä merimaisemassa liikkuvat paatit ja kaupungin katujen varsilta löytyy monenmoisia mukavia pikkuputiikkeja, joissa pääsee nauttimaan asiantuntevasta ja henkilökohtaisesta palvelusta.

– Uskon, että paikka tulee kehittymään ainakin kesäkaupunkina, sillä mökkiläisiä ja veneilijöitä on jo nyt paljon. Markkinointi ei voi kuitenkaan jäädä vain yhden hotellin harteille, vaan siinä pitää olla mukana koko kaupungin, Tyrjy pohtii. – Koska töitä voi nykyään tehdä niin paljon myös etänä, saattavat ihmiset tulevaisuudessa haluta paeta isojen kaupunkien hälystä tänne Uudenkaupungin rauhaan, yrittäjä arvelee.