rakennussaneeraus_koivisto_solidhouse_web

Piikkausta roboteilla, kuukulkijoilla korkeuksiin

Tiesitkö, että piikkaustöissä voi käyttää robotteja tai että kuukulkijalla työt sujuvat tehokkaasti korkeuksissa?

Harjavaltalainen Rakennussaneeraus Koivisto Oy on aloittanut toimintansa jo vuonna 1980. – Ydinosaamistamme ovat teollisuuden purku- ja saneeraustyöt, ahtaiden paikkojen purku- ja kaivuutyöt, timanttisahaukset ja -poraukset, rautarakenteiden purkaminen ja kokonaisurakointi, toimitusjohtaja Hannu Koivisto luettelee.

Yhtiön ehdoton vahvuus on pitkä kokemus. – Henkilöstömmekin on pitkäaikaista. Se luo toimintaan varmuutta ja jatkumoa. Vahvuutemme on myös erikoistuminen teollisuussaneeraukseen.

Piikkausta roboteilla

Piikkausrobotit ovatkin yhtiön erikoistumisalue. – Meillä on kymmenen kauko-ohjattavaa piikkausrobottia, joiden avulla voimme piikata esimerkiksi tunneleissa kameran avulla. Piikkausrobottia tarvitaan myös kohteissa, joissa lämpötila ja piikkauksen laajuus asettavat haasteita. Teemme näitä töitä ympäri Suomen: pohjoisin työmaa löytyy Torniosta.

Kuukulkijalla korkeuksiin

Valtavuokraus Oy hoitaa puolestaan koneiden ja työkalujen vuokrauksen. – Päätuotteitamme ovat kuukulkijat, saksilavat ja puominosturit. Lisäksi meiltä löytyy rakennuskoneita laajalla skaalalla, Ville Rosendahl kertoo.

Kuukulkijoilla pääsee Rosendahlin mukaan työmailla hankaliin paikkoihin nopeasti. – Ne ovat käytännössä korvanneet telineet, sillä ne tehostavat työtä. Kuukulkijoillamme voi työskennellä 26 metrin korkeudessa ja tänä vuonna päästään jo 40 metriin. Kuukulkijoiden etu on myös se, että niitä voi ajaa korkeuksissa, jolloin työt voi hoitaa keskeytyksittä. Vuokraamme myös työmaaparakkeja erilaisiin tarkoituksiin yksittäisistä yhteen liitettäviin suuriin kokonaisuuksiin.