Vehmaan Pk-Puu tarjoaa monipuolisen valikoiman puu- ja rakennustarvikkeita Vehmaan, Uudenkaupungin ja Taivassalon toimipisteistä.

PK-Puu – puuta ja rautaa kolmessa toimipisteessä

rautanet-logo-2016_WEBwww.pk-puu.fi

 

Vehmaan Pk-Puu tarjoaa monipuolisen valikoiman puu- ja rakennustarvikkeita Vehmaan, Uudenkaupungin ja Taivassalon toimipisteistä.

PK-Puun toiminta käynnistyi jo vuonna 1990 sahaustoiminnasta ja kehittyi pikkuhiljaa vuosien saatossa nykymuotoonsa.

– Kovalla työllä on puskettu eteenpäin. Tällä hetkellä meillä työskentelee 20 henkilöä kolmessa toimipisteessä, toimitusjohtaja Petri Kaskinen kertoo.

Puun ja raudan paikallinen ekosysteemi

Vehmaan PK-Puu on erikoistunut ulkoverhousten höyläykseen ja pintakäsittelyyn Toimitiloissaan Kalannintiellä. Myymälät sijaitsevat Vehmaalla, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa.

– Meillä on oma höyläämö, jossa voimme höylätä käytännössä mitä tahansa. Päätuotteitamme ovat kuitenkin ulkoverhoustuotteet ja perinteiset massiivipuulistat. Maalaamme julkisivutuotteet omassa maalaamossamme. Olemme osa Rautanet-ketjua, joten valikoimastamme löytyy kaikki rautakaupan tuotevalikoima, kertoo Kaskinen, jonka käsissä on rakentunut täydellinen, paikallinen puun ja raudan ekosysteemi.

Kattavaa paikallispalvelua

Kaskiselle paikallisuus on ollut aina tärkeää.

– Olemme halunneet toimia tietyllä toimialueella ja palvella asiakkaita, joiden tarpeet me tunnemme. Asiakkaat tulevat pääosin lähiseuduilta, mutta mökkiasiakkaiden myötä laskuja lähetetään pidemmällekin – etenkin pääkaupunkiseudulle. Meillä on myös hyvät verkostot tekijäpuolelle. Meiltä saa siis vinkkejä, jos kaipaa vaikkapa hyvää, paikallista timpuria.

Kunnon puuta totta kai!

Ulkoverhoustuotteiden raaka-aineena PK-Puu luottaa laatuun.

– Käytämme kotimaista kuusipuuta hyviltä kasvupaikoilta. Raaka-aineen laadulla on nimittäin merkitystä tuotteen huoltovälin kannalta. Kun lauta on höylätty, se on pohjamaalattava 48 tunnin kuluessa höyläämisestä, koska silloin puusolukko on auki. Se tarkoittaa, että pohjamaali pääsee näin syvemmälle puun sydämeen. Toimitamme jo valtaosan ulkoverhouksista pintamaalattuna. Olemme parhaimmillamme vähän jämäkämmissä tuotteissa. Ulkoverhouksen paksuuden pitäisi mielestäni olla vähintään 23 mm, mielellään 28 mm. Puun tiheyteen ja paksuuteen kannattaa panostaa, vaikka se ei olekaan edullisin vaihtoehto. On hyvä muistaa, että puutuotteiden kustannus kokonaisuudesta on kuitenkin aika marginaalinen.

Vaaleita, helppoja pintoja

Trendeistä vaaleat puupinnat ovat nyt hyvin suosittuja aina saunarakennuksia myöten, samoin valmiiksi pintakäsitellyt tuotteet.

– Vaalea pinta on ajaton ja helppo ratkaisu. Julkisivuissa harmaa on tällä hetkellä hyvin suosittu. Ylipäätään on hienoa, että aito puu on suomalaisten keskuudessa arvostettua. Terassirakentamisessa kestopuu on edelleen käytetyin materiaali. Lehtikuusi, lämpökäsitelty puu ja muut ekologiset tuotteet nostavat päätä, samoin komposiitti. Nyt arvostetaan huoltovapautta ja esteettisyyttä vielä vuosien jälkeenkin.